Nu oferi niciodată aceste cadouri de Moş Nicolae! Aduc ghinion celor cărora le sunt dăruite

Pe 6 decembrie, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, sfântul care deschide, de altfel, perioada sărbătorilor de iarnă. Această sărbătoare este prilej de mare bucurie pentru copii, care, în aşteptarea cadourilor pe care Moşul le va pune în ghetuţe, abia dacă mai pot dormi de emoţie.

04 dec. 2021, 14:49
Nu oferi niciodată aceste cadouri de Moş Nicolae! Aduc ghinion celor cărora le sunt dăruite

Cadouri de Moş Nicolae. Şi nu doar copiii se bucură de venirea Moşului, ci şi adulţii. Atât cei mici, cât şi cei mari caută cu înfrigurare, în dimineaţa zilei de 6 decembrie, în încălţămintea lustruită cadourile lăsate de Moş peste noapte.

Nu oferi niciodată aceste cadouri de Moş Nicolae!

În ajun de Moş Nicolae, copiii şi adulţii îşi lustruiesc temeinic încălţămintea, altfel Moşul nu va trece pe la ei să le lase cadouri. Moşul le aduce daruri doar copiilor cuminţi, cei neascultători primind doar o nuieluşă, al cărei rol este acela de a-i atenţiona şi de a le aduce aminte să-şi asculte părinții și bunicii.

Se spune, însă, că, în această zi, nu este bine să oferi în dar obiecte ascuțite sau de culoare neagră. Iar dacă vorbim despre cadouri pe care urmează să le primească cei mari, în niciun caz nu este bine ca aceştia să găsească în ghete produse de machiaj sau bijuterii. Potrivit tradiției, toate aceste obiecte aduc ghinion persoanei care le primește.

De unde a apărut tradiția darurilor lăsate în ghetuțe de Moș Nicolae

Tradiția cadourilor pe care Moș Nicolae le lasă copiilor cuminți în ghetuţe se pierde în negura vremurilor. Se pare că acesta a existat cu adevărat. E vorba despre un episcop foarte credincios pe nume Nicolae, care a trăit în secolul al IV-lea. Acesta obișnuia să facă numeroase fapte bune pentru oamenii sărmani, cu care soarta nu a fost prea prietenoasă.

Citeste si Mos Nicolae. Ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această zi mare

Nicolae provenea dintr-o familie înstărită, iar după moartea părinților lui, a decis să doneze toată averea celor nevoiași.

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Moş Nicolae este aceea a trei fete sărace care, neavând zestre, nu puteau să se căsătorească. Din acest motiv, tatăl lor a decis să le vândă. Dar Sfântul Nicolae, aflându-le necazul, a aruncat prin fereastră, fiecăreia dintre ele câţiva săculeţi cu bani.

Săculeţii au căzut fie în ciorapii puşi la uscat, fie în ghetele fetelor.

Se mai spune că în nopţile sfinţite de sărbători, cerurile se deschid. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, când se întâmplă acest lucru, Sfântul Nicolae poate fi văzut, preţ de o clipă, stând în dreapta Domnului.

Citeste si Moş Nicolae. Tradiţia pe care e bine să o respecţi în seara de Moş Nicolae ca să ai noroc