Nu poţi intra la facultate fără bac, au decis deputaţii

Camera Deputaţilor a respins, marţi, proiectul de lege al fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu (PSD) care propunea ca elevii cu media de absolvire peste 7.00, dar care nu au promovat examenul de bacalaureat, să poată urma un an pregătitor într-o universitate, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 14:59
Nu poţi intra la facultate fără bac, au decis deputaţii

Potrivit proiectului iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD, printre care Ecaterina Andronescu, elevilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat li se permitea să urmeze un an pregătitor, finanţat parţial de stat, într-o universitate.

Iniţiatorii au considerat că elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat, dar au media de absolvire peste şapte ar putea să studieze, un an pregătitor, la universităţi. Pe parcursul acestui an, statul trebuia să fie obligat să-i susţină financiar pe cei aflaţi într-o astfel de situaţie, „cel puţin la nivelul ajutorului de şomaj”, conform proiectului.

Proiectul va merge la Senat, care este for decizional.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, prelungirea termenului de dezbatere pentru acest proiect pentru a se evita adoptarea lui tacită.