Nu pune niciodată aceste alimente din frigider! Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă

Frigiderul a schimbat cu totul viețile oamenilor și este considerat una dintre cele mai bune descoperiri din toată lumea. Acesta a devenit raiul alimentelor şi a băuturilor și asigură depozitarea şi răcirea.

31 oct. 2021, 09:43
Nu pune niciodată aceste alimente din frigider! Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă

Nu pune niciodată aceste alimente din frigider. Puțini știu însă că trebuie să fim atenţi la anumite produse, care s-ar putea să îşi modifice calitatea dacă vor fi păstrate la temperaturi scăzute.

Nu pune niciodată aceste alimente din frigider! Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă

Trebuie să știm că anumite produse depozitate la temperaturi reci îşi pierd din gust, iar altele calitatea nutritivă. Pentru a evita surprizele nedorite, iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să le păstrezi în frigider!

Citește și: Acest aliment are beneficii multiple pentru organism.LECITINA e cea mai bună hrană pentru creier şi accelerează arderile. Recomandarea făcută de specialişti
 

1. Cartofii. Alege orice alt spațiu de depozitare în locul frigiderului. Poate fi cămara, ori balconul, dar nu alege niciodată să îi pui în frigider. Depozitarea cartofilor la temperaturi scăzute nu face decât să modifice gustul şi textura legumelor. Este recomandat să pui cartofii într-o zonă unde aerul circulă.

2. Pâinea în contact cu temperaturile scăzute se va usca şi o să absoarbă toate mirosurile din frigider. Poţi încerca varianta de a o congela, iar mai apoi să o încălzeşti la cuptorul cu microunde. Acest lucru este valabil şi în cazul cozonacului şi în cazul produselor de patiserie similare.

3. Usturoiul. La fel ca în cazul cepei, pentru a se menţine proaspăt, usturoiul are nevoie să stea într-un loc în care circulă aerul. Este suficient să îl păstrezi într-o plasă sau pe un raft. De asemenea, dacă vrei să te asiguri că vei avea usturoi în casă, la nevoie, zdrobeşte câţiva căţei, amestecă-i cu ulei şi depozitează-i în congelator.

4. Cafeaua trebuie păstrată într-un borcan sau într-o pungă specială. Dacă o vei pune în frigider, aroma ei va intra în alte alimente şi le va schimba aroma. Este recomandat să pui zaţ de cafea în frigider decât în momentul în care îţi doreşti să schimbi mirosul frigierului.

Citește și:  Iată cele mai indicate legume şi fructe care scad riscul de a face cancer. Specialiştii recomandă să le includem zilnic în alimentaţia noastră