Nu se mai dau amenzi în toată ţara. Poliţiştii protestează față de neaplicarea noii legi a salarizării

Poliţiştii din toată ţara protestează față de neaplicarea noii legi a salarizării şi nu mai dau amenzi. Astfel, şoferii care încalcă legea primesc doar avertismente.

08 dec. 2021, 13:22
Nu se mai dau amenzi în toată ţara. Poliţiştii protestează față de neaplicarea noii legi a salarizării

Nu se mai dau amenzi în toată ţara. Poliţiştii protestează faţă de neaplicarea noii legi a salarizării de la 1 ianuarie 2022. Zeci de procese verbale din care reiese faptul că oamenii legii dau acum doar avertismente au fost postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Nu se mai dau amenzi în toată ţara. Poliţiştii protestează

Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, până acum s-au alăturat protestului poliţiştii de la Rutieră din Alba, Bacău, Constanța, Olt, Bihor, Dolj, București, Neamț, Prahova, Suceava, Mehedinți, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Cluj și Mureș.

Citeşte şi Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. Preşedintele Europol confirmă: „Da, este una dintre formele de protest”

Şoferii care în mod normal plăteau amenzi uriaşe şi erau lăsaţi fără actele maşinii, pentru că încălcau legea, se bucură din plin pentru forma de protest aleasă de oamenii legii.

”Mulțumim Poliției Rutiere” scrie pe un proces verbal publicat de Sindicatul Europol.  

Un şofer din Alba a primit doar un avertisment după ce a fost prins în trafic cu ITP-ul expirat, fără buletin și permis de conducere la el. În mod normal, bărbatul ar fi primit între 1.305 lei și 2.900 lei amendă, iar oamenii legii i-ar fi confiscat talonul mașinii și plăcuțele.

De asemenea,  în situația în care expiră ITP-ul, înmatricularea este suspendată automat. Așadar, dacă un şofer circulă cu ITP-ul expirat riscă și o amendă pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, valoarea total amenzii putând ajunge la 5.800 de lei.

La momentul inițierii calendarului de proteste, reprezentanții Sindicatului Europol atrăgeau atenția că polițiștilor nu le-au mai fost majorate de 14 ani salariile, iar pensiile nu le-au fost indexate nici măcar cu inflația.

”NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, precizau aceștia, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Codul rutier 2022. Amenzi de până la 2.900 lei pentru şoferi care îşi împrumută maşina