Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. Preşedintele Europol confirmă: „Da, este una dintre formele de protest”

Preşedintele Europol anunţă că de la 1 decembrie, în semn de protest, poliţiştii nu vor mai da amenzi românilor care încalcă legea. Cosmin Andreica a explicat că au recurs la acestă formă de protest pentru a-i determina pe guvernanţi să aplice legea salarizării începând cu 1 ianuarie 2022.

30 nov. 2021, 22:56
Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. Preşedintele Europol confirmă: „Da, este una dintre formele de protest”

Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. Anunţul a fost făcut chiar de şeful Europol, Cosmin Andreica.

Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie

Preşedintele Europol a explicat care sunt motivele pentru care au ales să protesteze.

Citeşte şi Lovitură pentru românii care lucrează în străinătate. Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac asta

„Da este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi  poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017,  care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica la Antena 3.

Citeşte şi Noi pedepse pentru şoferii indisciplinaţi în trafic. Amenzile pot ajunge până la 3.000 lei


loading...
Partenerii noștri