Nu şi-au plătit nunta, dar au primit daune morale! Deznodământ neaşteptat în războiul dintre un restaurant din Braşov şi mirii care au trăit clipe de coşmar

O firmă care deţine un restaurant în judeţul Braşov a fost obligată să achite daune morale mirilor pe care i-a dat în judecată pentru că nu au vrut să achite costurile nunţii. Motivul: zeci de invitaţi, inclusiv mireasa şi naşa, au făcut indigestie.

05 apr. 2021, 14:47
Nu şi-au plătit nunta, dar au primit daune morale! Deznodământ neaşteptat în războiul dintre un restaurant din Braşov şi mirii care au trăit clipe de coşmar
foto: Pixabay

Mirii care nu şi-au plătit nunta au fost vizaţi de un proces deschis la Judecătoria Braşov, după ce au fost daţi în judecată de firma care deţine un local pentru nunţi. Ei au fost obligaţi să achite costurile nunţii cu peste 400 de persoane, care a avut loc în iulie 2018, pe care au refuzat să o plătească, scrie Adevărul.

În instanţă, reprezentanţii restaurantului au arătat că între părţi a fost încheiat un contract de prestări servicii pentru organizarea nunţii. Preţul a fost stabilit în funcţie de numărul de persoane, însă mirii au refuzat să achite serviciile prestate.

Citeşte şi: Nunţi cu zeci de invitaţi, sparte de poliţişti. S-au dat amenzi de peste 100.000 lei

Nu şi-au plătit nunta, dar au primit daune morale! De ce le-au dat dreptate judecătorii mirilor

Printr-o cerere reconvenţională, mirii acţionaţi în instanţă au cerut judecătorilor să nu achite cheltuielile cu nunta şi să oblige restaurantul să le plătească daune morale în valoare de 40.000 de euro. Soţii au explicat că nunta de coşmar le-a fost transformată în coşmar. Mireasa, nora şi 29 de invitaţi au ajuns la spital cu probleme digestive, chiar în ziua nunţii, din cauza mâncării service la restaurant, notează sursa citată.

Martorii au povestit în instanţă că „persoanele afectate au ocupat atât toaleta bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor, au ieşit în parcarea localului şi au folosit casa de oaspeţi pusă la dispoziţia mirilor, simptomele manifestate fiind unele acute şi violente, în principal, de regurgitare”.

De altfel, DSP şi Protecţia Consumatorului au descoperit o serie de nereguli la restaurant. În urma procesului, Judecătoria Braşov a respins cererea depusă de reprezentanţii restaurantului şi a admis cererea reconvenţională a mirilor.

În aceste condiţii, firma care deţine restaurantul a fost obligată să le achite mirilor daune morale în valoare de 10.000 de euro.

„Sunt de reţinut suferinţele fizice suportate de intervenientă în timpul nunţii, pe o durată considerabilă a acesteia (declanşarea simptomelor a avut loc la numai 2-3 ore la începutul evenimentului, iar mireasa a revenit numai la final pentru momentul servirii tortului, şi atunci, cu branulă în mână), suferinţele psihice şi emoţionale, constând în neputinţa de a participa la propria nuntă, de a vedea cum mulţi alţi invitaţi sunt afectaţi de simptome digestive, cum întreaga desfăşurare a evenimentului a fost deturnată de la cursul firesc.

Tot astfel, mirele a suportat suferinţe psihice şi emoţionale în a petrece evenimentul fără mireasă, cunoscând că aceasta se simte rău şi chiar că a avut nevoie de îngrijiri la spital, în a încerca să stabilizeze situaţia creată, în a vedea cum nunta sa este departe de a se desfăşura într-o atmosfera de veselie, cum ar fi fost firesc”, arată Judecătoria Braşov în sentinţa care nu este definitivă.

Potrivit sursei citate, judecătorul a mai precizat că „incidentul a fost menţionat şi în presă, fiind evidente consecinţele pe care mirii le-au resimţit ca urmare a publicării respectivelor articole”. „În acelaşi timp, vestea celor petrecute s-a răspândit în comunitate, evenimentul fiind referit ca «nunta minune» sau «nunta groazei».

În mod raţional, mirii se aşteptau ca acest eveniment să fie receptat ca unul deosebit şi să satisfacă aşteptările invitaţilor. Ca urmare, mirii au suferit psihic şi emoţional atât în timpul evenimentului, cât şi după desfăşurarea acestuia, fiind nevoiţi să accepte ca societatea şi mass-media să se refere la nunta acestora prin atare expresii”, a mai arătat Judecătoria Braşov.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă ce se întâmplă cu nunţile, botezurile şi marile evenimente din 2021. „Dacă nu gestionăm situaţia împreună, nu vom putea discuta despre concerte la vară”