Nunţi cu zeci de invitaţi, sparte de poliţişti. S-au dat amenzi de peste 100.000 lei

În ciuda pandemiei de coronavirus, oamenii nu se sfiesc să petreacă la nunţi, botezuri. S-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii trecute, când oamenii legii au oprit mai multe evenimente şi au dat amenzi de peste 100.000 euro.

05 apr. 2021, 10:58
Nunţi cu zeci de invitaţi, sparte de poliţişti. S-au dat amenzi de peste 100.000 lei
Sursa foto: aradon.ro

Nunţi cu zeci de invitaţi au fost oprite de poliţişti şi jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute.

În Dolj, mascaţii au intervenit pentru a opri o nuntă cu zeci de invitați în localitatea Catane. Polițiștii au descins la locuința mirelui, după ce petrecăreții au transmis evenimentul live, pe o rețea de socializare. Organizatorul petrecerii a fost amendat cu 15.000 de lei, dar nici nuntașii nu au scăpat de sancțiuni – 32.000 lei.

În județul Dolj, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de 2.91 la mia de locuitori.

Și în Argeș jandarmii și polițiștii au descins la un restaurant unde zeci de romi petreceau la o nuntă. Când i-au văzut pe oamenii legii mulți dintre invitați au luat-o la fugă prin ploaie.

În urma verificărilor, 78 de petrecăreți au fost amendați, valoarea totală a sancțiunilor depășind suma de 41.000 lei.

Citeşte şi Petrecere spartă de jandarmi în Argeş. Patronul restaurantului în care se ţinea botezul, amendat pentru a doua oară într-o săptămână

Nuntă spartă de polițiști și într-o comună din Arad. Jandarmii au dat amenzi în valoare de 29 de mii de lei celor 43 de petrecăreți.

Florin Cîţu anunţă ce se întâmplă cu nunţile, botezurile şi marile evenimente din 2021. „Dacă nu gestionăm situaţia împreună, nu vom putea discuta despre concerte la vară”

Florin Cîţu a fost întrebat despre scrisoarea deschisă, pe care doi tineri au trimis-o autorităţilor pentru a le permite să-şi organizeze nunta pe care au amânat-o din cauza pandemiei.

„Sunt mai multe astfel de propuneri sau situaţii. Avem organizatorii de evenimente pentru această vară, nu doar nunţi, concerte, tot felul de evenimente în aer liber, dar haideţi să ne concentrăm pe situaţia pe care o avem astăzi aici.

Dacă nu gestionăm situaţia împreună, nu vom putea discuta despre concerte la vară. Trebuie cu toţii să respectăm regulile şi restricţiile în acest moment”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat că România are printre cele mai relaxate măsuri anti-COVID şi le-a recomandat cetăţenilor să să repescte „aceste minime reguli”.

„Sunt printre cele mai relaxate din UE şi dacă le-am respecta, nu am avea nicio problemă. Ce doar să respectăm aceste minime reguli pe care le avem în România. Dacă nu vom rezolva această sitauţie, nu vom putea discuta despre nimic la vară”, a adăugat Cîţu.

Conform listei de măsuri aplicate în starea de alertă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise (cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente), precum și desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Citeşte şi: Florin Cîțu, revoltat de nerespectarea regulilor din pandemie, îi bagă în ședință pe primari și prefecți: „Sunt foarte supărat. E momentul ca soluțiile să vină”

De asemenea, premierul a vorbit şi despre protestatarii care au ieşit în stradă, fără să poarte mască şi fără să respecte regulile de distanţare.

„Această ipocrizie este din păcate provocată şi foarte mult. Datoria mea este a le spune tuturor să nimeni nu este mai presus de lege, de a cere Ministerului de Interne să-şi facă treaba”, a subliniat premierul.

Florin Cîţu ameninţă proprietarii de cluburi care nu respectă legea. „Vom suspenda activitatea”

Întrebat despre ce măsuri au luat autorităţile în cazul cluburilor care au fost pline la sfârşitul săptămânii trecute, Florin Cîţu a amintit că a fost propus un amendament „pe care parlamentarii nu au vrut să-l depună”.

„Am avut un amendament pe care parlamentarii nu au vrut să-l depună. Domnul Bode a spus foarte clar că dacă nu va fi susţinut în Parlament, avem pregătită o OUG din care vom suspenda activitatea acelor cluburi care nu respectă legislaţia în vigoare. Activităţi economice, nu e vorba numai de cluburi. (…)

Cei care nu respectă, propunerea este de a suspenda activitatea în primă fază cu două săptămâni, după aceea mai mult”, a precizat Cîţu.