Ce se întâmplă cu maşinile cu număr de Bulgaria

Parlamentarii români au dezvoltat o adevărată pasiune pentru piaţa asigurărilor şi, mai ales, pentru componenta ei care vizează milioanele de şoferi din România. Acţionând pe un tipar consacrat, singurul pe care îl stăpânesc cu adevărat, aleşii poporului se întrec în promisiuni care mai de care mai tentante. Mai nou, vor să "cureţe" România de maşinile înmatriculate în Bulgaria fără a se întreba măcar dacă acest lucru chiar este posibil.

19 mai 2015, 07:58
Ce se întâmplă cu maşinile cu număr de Bulgaria

Politicienii din România par să fi înţeles unde se concentrează adevăratul potenţial al pieţei asigurărilor, scrie economica.net. Milioanele de oameni obligaţi să cumpere poliţe de asigurare reprezintă o masă extrem de sensibilă, obişnuită să vibreze şi la cea mai lipsită de importanţă ştire despre „investiţia” impusă de stat. Mai simplu spus, ca politician ai toate şansele să obţii voturi în plus dacă propui, de exemplu, o lege care să reducă preţul RCA chiar dacă ştii bine că iniţiativa ta, altfel foarte subţire argumentată, nu are cine ştie ce şanse de izbândă.

Citeşte şi Străinii au provocat mii de accidente în România. „Bulgarii” deţin recordul

Asigurarea obligatorie auto funcţionează astfel ca un veritabil agent electoral. Aşa au apărut în Parlament proiecte care propun reduceri de preţuri pentru anumite poliţe de asigurare, care promit evaluări de daună independente şi avantajoase pentru client şi, mai nou, care anunţă interzicerea celebrelor maşini cu număr de Bulgaria, unul dintre coşmarurile şoferilor din România. Şoferii care au fost implicaţi în accidente cu automobile înmatriculate în Bulgaria ştiu că este o adevărată aventură să obţii despăgubirile în mai puţin de 3-4 luni, dacă le mai obţii.

Continuarea pe economica.net.