Nu ţi-ai acordat bonificaţiile pentru declaraţia unică? Acum poţi cere de la Fisc sumele plătite în plus

Publicat: Sâmbătă, 15 Iunie 2019 13:51 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Iunie 2019 13:51 // Sursa: romaniatv.net

Cei care nu și-au acordat bonificațiile la sumele de plată stabilite prin declarația unică pentru 2018, în sensul că au plătit integral sumele, deși aveau dreptul la reducerile promise prin Codul fiscal, pot face acum cereri la Fisc pentru a cere acele bonificații neacordate. Sumele nu se vor returna însă dacă există alte obligații fiscale restante, pentru că va opera compensarea cu acele sume.

Foto: rtv.net

În recenta procedură de acordare a bonificațiilor la declarația unică, cuprinsă în Ordinul ANAF nr. 1369/2019, este prevăzută inclusiv soluția pentru cei care au plătit întreg impozitul și contribuțiile sociale calculate pentru veniturile din 2018, adică fără să beneficieze de reducere, deși aveau legal dreptul la ea.

Citeşte şi Liviu Dragnea şi-a depus declaraţia de avere chiar dacă este încarcerat la Penitenciarul Rahova. Ce avere are fostul lider PSD

"În situația în care persoanele fizice au achitat integral cuantumul obligațiilor fiscale fără aplicarea prealabilă a bonificațiilor, acestea pot solicita restituirea sumelor plătite în plus, prin depunerea unei cereri la organul fiscal central", scrie în ordinul menționat.

Dreptul la restituirea unor sume e prevăzut de Codul fiscal, unde mai scrie și că diferențele de impozit și/sau contribuții sociale de restituit mai mici de 10 lei rămân, de regulă, la Fisc și urmează să fie folosite la compensarea cu alte datorii. Desigur, pot fi cerute de contribuabil chiar și aceste sume mici și organul fiscal e obligat să le acorde.

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bonificaţii declaratia unica Codul Fiscal declaratia unica
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H