Nu țineți niciodată aceste alimente în frigider! Greșeala pe care o fac numeroși oameni

Multe persoane țin majoritatea alimentelor la frigider pentru ca acestea să fie proaspete și să reziste mai mult. Totuși, există câteva produse pe care e mai bine să le ținem afară, la temperatura camerei, dar în locuri ferite de razele soarelui.

18 aug. 2021, 20:49
Nu țineți niciodată aceste alimente în frigider! Greșeala pe care o fac numeroși oameni

Nu țineți niciodată aceste alimente în frigider! Potrivit specialiștilor, alimentele care nu au ce căuta în frigider sunt pâinea, untul, bananele, fructele tropicale, avocado, Nutella, pepenele. Iată care sunt motivele:

Pâine

Nu țineți niciodată aceste alimente în frigider! Cunoaștem cu toții măcar o persoană care alege să țină pâinea în frigider pentru a o feri de mucegai. Ceea ce e important de reținut e că o usucă mai repede și o face să devină mai sfărâmicioasă. Pâinea e de preferat să stea la temperatura camerei, dar ferită de razele soarelui. De asemenea, pâinea nu trebuie ținută niciodată în pungă fiindcă se poate mucegăi mai repede.

Unt

Untul e compus din 80% grăsime, prin urmare are un conținut scăzut de apă. Tocmai de aceea, nu e nevoie să fie ținut la frigider. Untul poate fi păstrat într-un recipient special care se închide ermetic și pus pe un raft în bucătărie. Dacă vorbim de unt nesărat, într-adevăr, e bine să fie ținut la rece.

Pepene

Atât pepenele roșu, cât și cel galben, pot sta foarte bine în afara frigiderului. Au o aromă mai intensă dacă sunt ținuți la temperatura camerei și crește cantitatea de antioxidanți. După ce îl tăiem, dacă nu îl mâncăm pe loc, e de preferat să stea la frigider.

Banane

Bananele ținute la frigider se înnegresc mai repede. Asta face să fie imposibil să îți dai seama când sunt gata să fie consumate. Pentru a avea banane perfect coapte, cel mai bine este să le păstrați pe blatul din bucătărie până când sunt gata să fie consumate.

Avocado

Și în acest caz, e mai bine să ținem avocado la temperatura camerei pentru a avea aroma lui naturală. Dacă ai mai multe bucăți de avocado perfect coapte pe care nu le poți folosi imediat, le poți pune la frigider pentru a le extinde durata cu câteva zile. Totuși, înainte de a îi prepara este bine să îi scoți afară la temperatura camerei.

Fructe tropicale

Fructele tropicale nu trebuie ținute în frigider decât după ce au fost tăiate. Cam orice tip de fruct care crește la tropice trebuie păstrat la temperatura camerei. Fie că este vorba despre kiwi, ananas, mango, papaya sau chiar și portocale, acestea nu trebuie păstrate în frigider.

Nutella

Putem vorbi despre Nutella sau despre orice alt tip de cremă de ciocolată. Toate trebuie păstrate la temperatura camerei. Când sunt ținute la temperatura camerei sunt mai ușor de întins, iar aroma este mult mai puternică. Vei vedea diferența dacă muți Nutella din frigider și o vei păstra în cămară sau dulap.

Alte alimente ce nu trebuie să stea la frigider: cafeaua, merele, afinele, roșiile, cartofii, ceapa, usturoiul, mierea, nucile, vinetele și dovlecii.