Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava, care cerea mită pacienților cu cancer: „Ce fel de creatura ești? Din ce ești făcută, femeie?”

Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava, care cerea mită pacienților cu cancer. O întreagă anchetă are loc în nordul Moldovei, după ce un medic oncolog este acuzat de către pacienți că le-ar fi cerut bani. Anchetatorii au investigat 64 de cazuri de luare de mită.

26 ian. 2023, 19:03
Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava, care cerea mită pacienților cu cancer: „Ce fel de creatura ești? Din ce ești făcută, femeie?”

Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava. Investigațiile în acest caz au fost demarate după ce familia unui pacient care a murit de cancer l-a denunțat pe medicul oncolog. Potrivit presei locale, primul denunț a fost făcut în luna martie a anului trecut. Pacienții vorbeau între ei și așa au aflat că primesc tratament doar dacă îi dau bani doctoriței.

În luna decembrie, medicul Anca Ababneh Dumitrovici a primit de la un pacient, care suferea de două forme de cancer, suma de 50 de lei. Banii erau puși în dosarul cu actele medicale. Doctorița s-a uitat atunci la pacient și i-a dat de înțeles că banii nu sunt suficienți. Pacientul a mai scos încă 50 de lei din buzunar și i-a dat medicului. Abia atunci aceasta a acceptat să ia dosarul bolnavului.

Ultimii bani i-a primit chiar în ziua în care a fost reținută. Medicul luase atunci 200 de lei de la un alt pacient. Potrivit anchetatorilor, în numai 7 zile, medicul a primit mită de 62 de ori de la pacienții cu cancer. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: Gestul tulburător pe care Nuami Dinescu îl face an de an în memoria regretatei sale prietene Cristina Ţopescu: „Fac asta pentru că Biserica nu acceptă incinerarea și atunci nici o pot trece pe pomelnic, nu îi pot face parastas”

Nuami Dinescu o face praf pe doctorița de la Suceava

Una dintre vedetele care și-au exprimat părerea vizavi de acest subiect este Nuami Dinescu. Actrița a scris un mesaj pe rețelele de socializare, unde a făcut-o praf pe doctoriță.

Am văzut si eu știrea cu doctorița de la oncologie. Știti de cine zic că e plina presa, dr. miere, branza bani, orice. Pe mine nu mă interesează cit câștiga un medic, au învățat, salvează vieți, uite pun mâini și glezne la loc, slava domnului ca-i avem, merita mult mai mult. In cazul asta, însă, am un singur gind.

Tu medic oncolog, ai in fata ta un om care are cancer, șansele sint alea care sunt, chiar nu te străbate nimic cind știi că viata unui om, a unei ființe umane depinde de tine, de ce decizi tu? Ce fel de creatura ești? Din ce ești făcută, femeie? Miere, brinza? Nu pricep, nu înțeleg cum funcționează un aatfel de medic, nu înțeleg cum sa faci asa…

Omul ala bolnav e într-o bătălie la propriu cu moartea și tu ii ceri sa ti dea ceva ca să faci ce trebuie pentru el, ceva ce e gratuit? Pe mine situațiile astea ma fring, pur si simplu. Metafore, cultura, munca să ne dezvoltam spiritual, căutam formula cea mai bune a omului care vreau sa fiu… Și trosc! vine o știre de asta și te uiți ca prostul… Doamne, ce e cu oamenii?„, este mesajul scris de Nuami Dinescu, pe pagina sa de Facebook.