Gestul tulburător pe care Nuami Dinescu îl face an de an în memoria regretatei sale prietene Cristina Ţopescu: „Fac asta pentru că Biserica nu acceptă incinerarea și atunci nici o pot trece pe pomelnic, nu îi pot face parastas”

În decembrie 2019, Cristina Ţopescu pleca pe drumul fără întoarcere, la doar 59 de ani, în urma unui infarct miocardic acut. Una dintre cele mai bune prietene ale sale, Nuami Dinescu, încă nu poate accepta dispariţia jurnalistei. În memoria ei, an de an, Nuami face un gest emoţionant.

16 ian. 2023, 09:48

Nuami Dinescu şi Cristina Ţopescu au fost amândouă mari iubitoare de animale. Jurnalista avea acasă nu mai puţin de cinci câini pe care îi iubea ca pe ochii din cap. În ziua în care a fost găsită fără suflare în casă, au fost găsiţi morţi şi trei dintre cei doi câini ai săi. Ceilalţi doi au fost duşi la adăpost.

În amintirea bunei sale prietene, Nuami va merge la adăpostul de animale fără stăpân, așa cum se întâmpla și când trăia Cristina Țopescu. La acest adăpost se află și câinii pe care jurnalista i-a îngrijit până în momentul în care a încetat din viață. Pentru că nu îi poate face pomană an de an, Nuami merge la adăpostul pentru animale în memoria prietenei sale.

Pentru că Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea și atunci nici nu ai cum să o treci pe pomelnic să o pomenești, să îi faci parastas, pomană, cum se obișnuiește la noi, nu am putut să-i facem ce știam noi că se face: pomenire, slujbă etc.Acum trei ani, una dintre prietenele ei, Florina Preda, și cu mine, am făcut de mâncare și am făcut ca un parastas în familie, în familia de la adăpostul Monei Semeniuc unde este unul dintre câinii Cristinei. E o cățelușă scoasă din adapost de Mona, așa o cheamă, Cristina. E tot acolo, nu și-a exprimat nimeni dorința să o adopte. O sa pregătesc ceva de mâncare și o sa mă duc la adăpost, duminică vin și voluntarii, o să- i aprindem o lumânare și  întâlnirea noastră o să fie un fel de: Uite, Cristina, ne-am adunat azi pentru tine!’ Va fi ceva în memoria Cristinei și a sufletului ei atât de bun și de nobil”, a declarat Nuami Dinescu pentru impact.ro.

Gestul emoţionant pe care Nuami Dinescu îl face regulat în memoria regretatei sale prietene Cristina Ţopescu

Nuami Dinescu rememorează cu durere în suflet momentele grele prin care Cristina Țopescu a trecut. Jurnalista iubea foarte mult animalele, iar când locuia la Balotești avea mulți câini în grijă. Nuami își aduce aminte că jurnalista avea un suflet mare, era de o bunătate ieşită din comun şi făcea orice pentru cei care avea nevoie de ea, însă, adesea, tocmai aceia o dezamăgeau crunt.

Citeste si Casa Cristinei Țopescu a prins din nou viață. Ce s-a întâmplat cu vila în care a murit jurnalista

A fost o  vreme la Balotești, după care s-a mutat undeva într-un apartament pe Barbu Văcărescu, apoi a luat cu chirie casa asta, pentru că tot a încercat să își facă cât de cât un cuib unde să poată sa stea liniștită. În Balotești și-a făcut casa cu împrumut la bancă, oamenii, care sunt așa cum sunt, au început să îi arunce câini peste gard și, la un moment dat,  s-a pomenit cu foarte mulți câini, deși ea se mutase acolo cu câțiva.Și era darnică și generoasă. Era omenoasă’ cum zicea mama. La un moment dat avea foarte mulți câini, avea emisiuni, multe materiale de făcut și era plecată mai toată ziua, era foarte greu să facă naveta din Balotești la București sau unde avea ea de filmat, avea la Prima TV o emisiune de interviuri.  Cristina era extrem de conștiincioasă, muncea foarte mult pentru documentare, pentru tot ce avea de făcut, ea nu venea niciodată nepregătită„, a mai povestit Nuami pentru sursa citată.

Unul dintre oamenii care au fost ajutaţi de Cristina a fost şi Nuami Dinescu. Actriţa traversa o perioadă în care nu mai avea niciun proiect cinematografic. Cristina Țopescu a fost cea care a ajutat-o și nu a rămas indiferentă la problemele actriței.

Cristina m-a ajutat foarte mult, a dat telefoane spunând oamenilor care nu mă știau decât de la televizor, din postura aceea, că eu sunt mult mai mult de atât și pot mult mai mult de atât. S-ar fi bucurat acum să vadă că am făcut câteva filme, roluri mititele, dar importante pentru mine, plus serialul Adela, plus un film care urmează să mai iasăUite, fetiță! Vezi, ți-am zis eu că într-o zi o să iasă soarele și pe strada ta? Hai că o să facem noi cumva, că nu se poate să fie așa!„, a mai spus actrița.

Citeste si Imagini rare cu Dan Voiculescu și soția lui! Cum arată femeia care îi stă alături fondatorului Antenelor de peste două decenii