Nuclearelectrica reconectează Unitatea 2 de la Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional

Publicat: Sâmbătă, 08 Iunie 2019 09:40 // Actualizat: Sâmbătă, 08 Iunie 2019 09:40 // Sursa: romaniatv.net

Compania care administrează centrala de la Cernavodă, Nuclearelectrica, a anunţat că lucrările planificate pentru Unitatea 2 au fost finalizate, iar reactorul a fost reconectat la Sistemul Energetic Naţional.

”SN Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă au fost finalizate în data de 7 iunie 2019, sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional realizându-se în aceeaşi zi, la ora 22:00”, se arată în comunicat.

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată la începutul lunii mai, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate, potrivit news.ro.

În perioada opririi planificate s-au efectuat circa 9.000 de activităţi aferente mai multor programe, printer care cel de mentenanţă preventivă şi corectivă, de inspecţii şi de testare.

”Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, se arată în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
sistemul energetic national SN Nuclearelectrica SA Unitatea 2 CNE Cernavodă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H