Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Când vameşii au desfăcut pachetul …

Vameşii unui aeroport din Australia care au luat la control nişte colete considerate ca fiind "suspecte" au făcut o descoperire la care puţini oameni s-at arştepta.

05 apr. 2017, 11:49
Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Când vameşii au desfăcut pachetul …

Departamentul de Agricultură şi Resurse acvatice din Australia a difuzat pe pagina sa de Facebook o descoperire mai puţin obişnuită. Specialiştii au postat imagini cu mai multe specii de şerpi, dar şi tarantule şi scorpioni. Aceste vieţuitoare călătoriseră într-un colet pe care scris că acesta conţine „cutie de pantofi”. 

În cutie erau însă animalele înghesuite, între care tarantulele şi scorpionii fuseseră puşi în cutii de plastic transparent, mai mici şi trimisă în colet poştal, expeditorul menţionând că respectivul colet era  „o cutie cu … pantofi”.

Totuşi, vameşilor vigilenţi le-a dat de bănuit coletul respectiv. L-au supus controlului şi astfel au descoperit animalele – unele dintre ele moarte din cauza condiţiilor în care călătoriseră.

În cutie călătoriseră 11 şerpi, 7 tarantule şi 4 scorpioni, pe care „expeditorul”, care nu a fost încă identificat, încercase să le introducă astfel în Australia. „Coletul cu animale fusese expediat din Europa”, dezvăluie peresa franceză.

Pe pagina Australian Biosecurity au fost publicate fotografiile cu animalele ce ar fi urmat să între în ţară, între care cele care mai erau în viaţă au fost, din nefericire, eutanasiate pentru a preveni eventuale riscuri sanitare.