Număr MARE de cazuri de COVID-19 faţă de ultima perioadă. Anunţ de ultima oră al ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Târgu Jiu, că numărul de noi infecții COVID-19 este mai mare ca de obicei în ultimele 24 de ore. "Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru (...) Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale", a spus el.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 09:04
Număr MARE de cazuri de COVID-19 faţă de ultima perioadă. Anunţ de ultima oră al ministrului Sănătăţii

„Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac în continuare apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică”, a afirmat Nelu Tătaru, la ieşirea de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu.

El a spus că explicaţia creşterii numărului de cazuri zilnic stă în faptul că „avem multe măsuri de relaxare, după cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după 10 zile sau cei cu simptome uşoare şi după cum aţi putut vedea şi dvs. Nerespectarea regulilor, în mare măsură, precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii şi a măsurilor de precauţie”.

„Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. Fiecare caz este evaluat particular, fiecare anchetă evaluează cazurile în particular, fiecare locaţie este evaluate particulat, dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a explicat Tătaru.

Tătaru a menţionat că nu se poate vorbi despre o reinfectare la 14 zile.

„Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificăr de patogenie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie, avem mai multe fenotipuri, am avut mai multe clustere în diferite ţări… Noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a spus el.

El a mai spus că virulenţa nu este aceeaşi, dar sunt peste 180 de cazuri în Terapie Intensivă.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 25 IUNIE. 460 de noi cazuri de CORONAVIRUS au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, potrivit ultimului bilanţ anunţat de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul raportat joi este a patra cea mai mare raportare de cazuri noi, de la începutul pandemieie, după cele 523 de cazuri din 11 aprilie, 491 pe 16 aprilie și 468 pe 22 aprilie. La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.