Număr-record de noi cazuri în Germania! Nemţii au înregistrat aproape acelaşi număr de noi infecţii ca şi România, peste 15.000, dar la o populaţie de peste 80 de milioane de locuitori!

Germania a înregistrat, sâmbătă, cea mai ridicată rată a infectărilor cu Covid-19 de la jumătatea lunii mai, atingând pentru ultimele şapte zile pragul de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori.

23 oct. 2021, 23:00
Număr-record de noi cazuri în Germania! Nemţii au înregistrat aproape acelaşi număr de noi infecţii ca şi România, peste 15.000, dar la o populaţie de peste 80 de milioane de locuitori!

Număr-record de noi cazuri în Germania. Până în luna august, această incidenţă era stabilită ca limită pentru introducerea unui lockdown strict, relatează Reuters citata de Agerpres. Jens Spahn, ministrul german al sănătății, a dat, însă, asigurări că ţara va reuşi să depăşească acest nou val datorită ratei ridicate de vaccinare.

El a adăugat că vor fi introduse unele măsuri, precum purtarea măștii și limitarea accesului la activitățile din interior pentru nevaccinați, care se vor menţine până în primăvara lui 2022.

Număr-record de noi cazuri în Germania!

Sâmbătă au fost confirmate 15.145 de noi cazuri de COVID-19 și 86 de noi decese.

În acest timp, liderii celor 16 landuri germane discută despre măsurile pe care le vor lua odată cu expirarea, pe 25 noiembrie, a stării de urgenţă la nivel naţional, în lipsa unei extinderi a acesteia prin votul parlamentului restricţiile antiepidemice fiind retrase automat.

Citeste si În Anglia, a început deja valul 5! Peste 300.000 de cazuri într-o săptămână! Cauzele creșterii: scăderea imunității și o nouă tulpină Delta

Spahn nu exclude ridicarea stării de urgenţă, dar cu menţinerea anumitor măsuri restrictive, precum purtarea măştii sau certificatul verde obligatoriu pentru accesul în majoritatea spaţiilor publice închise.

‘Această trecere de la o stare de urgenţă la o stare de atenţie specială şi la o stare de normalitate, probabil în primăvară dacă nu apare vreo nouă variantă de coronavirus, este, cred, una care ne dă încredere”, spune oficialul german.

El a atras, însă, atenţia că, în zone ale Germaniei în care rata de vaccinare este redusă – precum Saxonia sau Turingia, presiunea pe spitale este una destul de mare ca urmare a înmulţirii cazurilor de COVID-19.

Circa 66% din populaţia Germaniei este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, procent puţin peste cel de 63,3% pe ansamblul Uniunii Europene.

Citeste si Austria vrea să-i bage în lockdown pe nevaccinaţi. „Ne împiedicăm de o pandemie a celor neprotejaţi”