Numărul cazurile de coronavirus a explodat în judeţul Harghita! Medicii fac apel la respectarea regulilor de prevenire

Numărul pacienţilor a crescut semnificativ în ultimele două zile în judeţul Harghita. Un număr de 27 de bolnavi confirmaţi cu COVID-19 sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, alte şapte persoane fiind suspecte de infectare cu noul coronavirus. 

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 15:48
Numărul cazurile de coronavirus a explodat în judeţul Harghita! Medicii fac apel la respectarea regulilor de prevenire

Potrivit unui comunicat transmis de unitatea sanitară, Secţia de Boli Infecţioase „se umple cu pacienţi într-un ritm alarmant”, cei 27 de bolnavi de COVID -19 fiind internaţi în ultimele două zile.

„De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secţia spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 se umple cu pacienţi în ritm alarmant. Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timpul situaţiei de urgenţă a fost să nu avem foarte mulţi pacienţi dintr-odată în sistemul de îngrijiri, situaţia actuală ne ameninţă cu aceasta”, a declarat dr. Konrad Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, citată în comunicatul de presă.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 16 MAI. 267 de cazuri noi de COVID, numărul total a ajuns la 16.704

Conducerea spitalului face apel la locuitorii zonei să respecte cu stricteţe, în continuare, măsurile de prevenţie, respectiv distanţarea socială, purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, în aşa fel încât nasul şi gura să fie acoperite, precum şi să nu organizeze şi să nu participe la evenimente cu multe persoane.

„Suntem responsabili unii pentru alţii, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere acest lucru în continuare şi să ne comportăm în aşa fel cu toţii. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate”, a mai arătat dr. Konrad Judit.

Citeşte şi: Budapesta îşi ridică înecepând din 18 mai restricţiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus

Potrivit sursei citate, în momentul actual, în spitalul din Miercurea Ciuc nu se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în stare gravă.

Datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 din Harghita a ajuns la 54, în condiţiile în care vineri erau confirmate 36 de cazuri de COVID-19.