Numărul copiilor internaţi în Argeş cu scaune diareice a ajuns la 38. Un bebeluş a fost transferat la Bucureşti

În spitalele din județul Argeș sunt internați vineri 38 de copii care prezintă scaune diareice, cu doar unul mai mult decât în urmă cu o zi, în ultimele 24 de ore înregistrându-se și un caz mai grav care a fost transferat la București, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

11 mart. 2016, 10:11
Numărul copiilor internaţi în Argeş cu scaune diareice a ajuns la 38. Un bebeluş a fost transferat la Bucureşti

Copilul transportat la București are un an și 10 luni și a fost diagnosticat cu enterocolită, el fiind internat la Spitalul Matei Balș, conform aceleiași surse.

Dintre cei 38 de copii internați la unități medicale din Argeș, 31 sunt mai mici de doi ani.

Doi copii diagnosticaţi cu SHU vor fi externaţi vineri de la „Marie Curie”

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 27 de copii, dintre care 22 mai mici de doi ani, alți trei copii, dintre care unul mai mic de doi ani se află la Spitalul Județean de Urgență, iar la secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel sunt opt copii, toți având mai puțin de doi ani.

Noul prefect Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus prefectul județului Argeș.