Numărul de infectări cu Sars-Cov-2 creşte dramatic în Ungaria, Polonia, Belgia şi regiuni din Spania. Autorităţile iau noi măsuri şi introduc restricţii

Ungaria şi Polonia se confruntă cu creşterea accelerată a numărului de infectări COVID. Sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăvire din aprilie până acum. Din cauza înmulţirii spitalizărilor, Belgia reintroduce o serie de restricţii.

28 oct. 2021, 09:59
Numărul de infectări cu Sars-Cov-2 creşte dramatic în Ungaria, Polonia, Belgia şi regiuni din Spania. Autorităţile iau noi măsuri şi introduc restricţii

Cu peste 8300 de noi infectări în 24 de ore, polonezii au ajuns la nivelul lunii aprilie. O cifră record, nemaîntâlnită tot din aprilie, se înregistrează şi în Ungaria, unde sunt peste 3100 de cazuri din ultimele 24 de ore.

Autorităţile sanitare din Spania sunt îngrijorate de creşterea numărului de infectări printre turişti. În unele localităţi incidenţa este de 6 ori mai mare decât media naţională.

În Benidorm, o staţiune din comunitatea Valenciana unde jumătate din populaţie este reprezentată de turiştii britanici incidenţa a ajuns la 286 de cazuri la suta de mii de locuitori faţă de 46, media naţională. Iar autorităţile nu exclud reintroducerea restricţiilor, potrivit TVR.

Citeşte şi: Alertă cu bombă în Gara de Nord din Paris. Traficul a fost întrerupt!

În Suedia începe administrarea celei de a treia doze, aşa numitul booster, persoanelor de peste 65 de ani, precum şi angajaţilor din Sănătate. Treptat, toţi suedezii cu schema completă vor fi vaccinaţi cu încă o doză.

În Belgia, creşte numărul infectărilor şi al cazurilor grave, care ajung la spital. Printre altele, se reintroduce masca obligatorie în spaţiile publice închise.

În Germania, starea de urgenţă urmează să expire luna viitoare şi nu va fi prelungită. Cel puţin aşa anunţă partidele implicate acum în negocieri pentru formarea noului guvern.

Citeşte şi: Zborurile cu o durată mai mică de șase ore ar putea fi interzise în UE. Greenpeace a făcut anunțul: Doar dacă există alternativa cu trenul