Zborurile ar putea fi interzise în UE. Greenpeace a făcut anunțul: Doar dacă există alternativa cu trenul cu o durată mai mică de șase ore!

Greenpeace spune că o călătorie cu trenul cu o durată mai mică de şase ore este o alternativă pentru o treime dintre cele mai frecventate zboruri din Uniunea Europeană.

27 oct. 2021, 18:15
Zborurile ar putea fi interzise în UE. Greenpeace a făcut anunțul: Doar dacă există alternativa cu trenul cu o durată mai mică de șase ore!

Zborurile cu o durată mai mică de șase ore ar putea fi interzise în UE. Ongu-ul solicită „schimbarea radicală a modului în care călătorim” și spune că interzicerea acestor curse scurte cu avionul ar permite economisirea a 3,5 milioane de tone de dioxid de carbon.

Zborurile cu o durată mai mică de șase ore ar putea fi interzise în UE. Greenpeace a făcut anunțul: Doar dacă există alternativa cu trenul

Zborurile pe distanţe sub 1.500 de kilometri reprezintă un sfert din emisiile din sectorul aerian european, a notat ONG-ul într-un studiu specificând faptul că cele mai frecventate rute sunt Paris-Toulouse, Paris-Nisa şi Atena-Salonic.

Cu toate acestea, 51 dintre cele mai frecventate 150 de zboruri pe distanţe scurte din Uniunea Europeană, respectiv 34% dintre acestea, au deja o alternativă feroviară cu durata mai mică de şase ore, iar 21 de rute au chiar o variantă cu trenul ce nu durează mai mult de 4 ore. Studiul nu precizează proporţia pasagerilor care utilizează aceste rute aeriene pentru conexiuni. Aproximativ 27% dintre cele mai aglomerate 150 de conexiuni dispun, de asemenea, în 2021, de o alternativă directă cu trenul de noapte.

Citește și: Fotoreportaj! Imagini dezolante din aeroportul Otopeni! Toate magazinele închise şi terminalele pustii! La singurele zboruri ale zilei românii se înghesuie ca în vremurile bune!
„Emitem de 10 ori mai mult echivalent CO2 atunci când călătorim de la Paris la Amsterdam cu avionul decât cu trenul, în timp ce această călătorie se poate face în mai puţin de 3,3 ore cu trenul. Reducerea traficului aerian este esenţială pentru atingerea obiectivelor climatice ale Acordului de la Paris, iar desfiinţarea zborurilor pe distanţe scurte constituie un prim pas în acest sens”, a declarat Sarah Fayolle, manager de campanie în domeniul transporturilor la Greenpeace Franţa, citată într-un comunicat, scrie Agerpres.

Beneficiul climatic al deciziei Franţei de interzicere a legăturilor aeriene interne, excluzând conexiunile, atunci când este disponibilă o alternativă cu trenul în mai puţin de 2,3 ore este, potrivit Greenpeace, „prea limitat”.

Citește și: Zborul în spaţiu al miliardului Richard Branson, investigat pentru posibile nereguli de Administraţia Federală pentru Aviaţie. Vehiculul SpaceShipTwo va fi reţinut la sol până la finalizarea anchetei


loading...