„Numărul de morţi de COVID-19 în Coreea de Nord probabil că depăşeşte imaginaţia”. Phenian-ul ascunde datele, pentru a proteja China

Coreea de Nord a confirmat recent primele cazuri de coronavirus, dar adevărata dimensiune a numărului de morţi depăşeşte probabil imaginaţia, spune un fost oficial de rang înalt, citat de Daily Mail. Regimul de la Phenian este pe de o parte îngrozit de undele de șoc care ar zgudui societatea dacă se cunoaște impactul real şi, pe de alta, este ascuns pentru a nu pune China într-o situaţie neplăcută în faţa lumii întregi.

24 apr. 2020, 11:59
„Numărul de morţi de COVID-19 în Coreea de Nord probabil că depăşeşte imaginaţia”. Phenian-ul ascunde datele, pentru a proteja China

Kim Myong, care deținea un rol important în guvernul de la Phenian, spune că este „minciună absurdă” să pretindem că țara nu are cazuri de coronavirus și că, foarte probabil, numărul adevărat „depășește imaginația”.

China a lansat o amplă campanie internaţională pentru a contesta originea chineză a virusului. În cazul în care Coreea de Nord ar publica în mod transparent cifrele reale ale infecţiilor şi deceselor provocate de coronavirus, acest lucru ar putea compromite campania de dezmințire și dezinformare a Chinei„, susţine Myong. China şi Coreea de Nord au o frontieră comuncă de 1.440 km, iar admiterea faptului că în Coreea de Nord s-ar afla un focar masiv de COVID-19 ar consolida în mod substanțial dovezile că pandemia de coronavirus îşi are originea în China.

Citeşte şi Japonia respinge carantina fiindcă este sigură că virusul va reveni. „Dacă le cereţi tuturor să stea acasă, economia se va prăbuşi”

Kim Jong-un ar fi putut decide să ascundă datele reale pentru a evita să-l pună într-o situaţie jenantă pe omologul său chinez, Xi Jinping„, mai spune fostul oficial nord-coreean, care adaugă că economia Coreei de Nord este complet dependentă de Beijing.

Pentru Kim Jong-un, să lăsăm sute, mii sau chiar zeci de mii de nord-coreeni să moară de coronavirus ca niște sclavi fără valoare, nu ar fi o problemă. Să vadă atâţia oameni murind l-ar durea mai puţin decât dacă s-ar înţepa la un deget şi i-ar curge o picătură de sânge. În concluzie, este foarte probabil ca numărul de cazuri de coronavirus și decese în Coreea de Nord să depășească imaginația„, a mai afirmat Kim Myong.

Abia la sfârşitul săptămânii trecute oficialii Coreei de Nord le-au spus cetățenilor, în cadrul prelegerilor publice, că au existat cazuri confirmate de coronavirus în țară încă de la sfârșitul lunii martie. Autoritățile politice, vorbind cu organizațiile și grupurile de supraveghere locale, au declarat că există cazuri COVID-19 în țară, fără a da însă niciun număr.