Numărul de noi infecţii în Germania s-a triplat. Mai multe regiuni iau în considerare folosirea frânei de urgenţe

Autoritățile din Germania au raportat marți de aproape trei ori mai multe noi infecții cu coronavirus comparativ cu ziua anterioară, la aproximativ o săptămână după ce cancelarul Angela Merkel a relaxat măsurile stricte de caratină impuse, relatează Business Insider.

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 15:05
Numărul de noi infecţii în Germania s-a triplat. Mai multe regiuni iau în considerare folosirea frânei de urgenţe

Agenția federală responsabilă de limitarea răspândirii pandemiei pe teritoriul german, Institutul Robert Koch, a raportat 933 de noi cazuri COVID-19, un salt uriaș comparativ cu cele 357 de infecții înregistrate luni, 11 mai. 

Citește și: Bere gratis, în vreme de coronavirus! Un berar din Germania a dat pe degeaba băutura pe care n-a putut s-o vândă

Rata de contagiune R0, care arată numărul mediu de indivizi la care o persoană infectată transmite virusul, a fost peste valoarea crucială de 1.0 în ultimele trei zile, potrivit institutului. O valoare a ratei de contagiune egală cu 1 înseamnă că, în medie, un bolnav infectează încă o persoană. Orice valoare peste această cifră înseamnă că pandemia se înrăutățește.

Au trecut șase zile de când carantina din Germania a fost relaxată substanțial, fiind deschise magazinele și școlile, continuându-se procesul de ridicare graduală a restricțiilor început în 27 aprilie.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat în mod repetat că dacă rata de contagiune R0 va trece de 1, sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit, potrivit Reuters.

Marți, Angela Merkel a prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență” asupra măsurilor de relaxare care ar putea fi aplicată în orice regiune unde numărul de noi infecții într-o perioadă de șapte zile depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Trei districte, o parte relativ mică a Germaniei au folosit frâna, iar mai multe ar putea urma. Bilanțul total al infecțiilor în Germania a ajuns, marți, la 170.508 de cazuri COVID-19 iar 7.533 de persoane și-au pierdut viața datorită coronavirusului, potrivit Worldometer.