Numărul doi din ierarhia grupării Statul Islamic din Siria ar fi fost ucis de forţele SUA

Publicat: Vineri, 25 Martie 2016 18:08 // Actualizat: Vineri, 25 Martie 2016 18:08 // Sursa: romaniatv.net

Șeful Pentagonului a confirmat vineri că numărul doi din ierarhia grupării jihadiste Stat Islamic din Siria ar fi fost ucis, confirmând astfel informaţiile din mass-media.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a declarat vineri că forțele SUA l-au ucis pe Abdul al-Rahman Mustafa al-Qaduli, considerat numărul doi al Statului Islamic (SI), ceea ce va da o lovitură grupării jihadiste.

Abdul al-Rahman Mustafa al-Qaduli, cunoscut și ca Haji Iman, a fost ucis într-un raid aerian în cadrul eforturilor SUA de 'a elimina sistematic cercul de lideri ai Statului Islamic', a spus Carter. "Armata americană a ucis mai mulți teroriști cheie ai SI în această săptămână, printre care, credem, și Haji Iman, care era unul dintre principalii responsabili ai SI, acționând ca ministru de finanțe și organizator al mai multor comploturi în străinătate", a spus șeful Pentagonului, într-o conferință de presă.

Carter a adăugat că eliminarea lui al-Qaduli va da o lovitură capacităților Statului Islamic de a desfășura operațiuni în Irak și în Siria, dar și în străinătate. Secretarul Apărării nu a oferit detalii despre operațiune.

Departamentul american de Justiție oferea până la 7 milioane de dolari pentru informații care ar fi condus la găsirea lui Abdul al-Rahman Mustafa al-Qaduli.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Abdul al-Rahman Mustafa al-Qaduli Ashton Carter Haji Iman ISIS Pentagon Siria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mar 20:13
...doi din ierarhia grupării jihadiste Stat Islamic din Siria ar fi fost ucis, confirmând astfel informaţiile din mass-media. Citește mai departe… ...
25 mar 18:28
... Șeful Pentagonului a confirmat vineri că numărul doi din ierarhia grupării jihadiste Stat Islamic...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H