Numărul infracţiunilor comise în prima zi de Crăciun a scăzut cu aproape un sfert faţă de 2015

Peste 10.000 de poliţişti au acţionat, în prima zi de Crăciun, în toată ţara, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, înregistrându-se cu aproape un sfert mai puţine infracţiuni decât în 2015, anunţă Poliţia Română.

26 dec. 2016, 09:02
Numărul infracţiunilor comise în prima zi de Crăciun a scăzut cu aproape un sfert faţă de 2015

„Pentru siguranţa cetăţenilor, în prima zi de Crăciun, peste 10.300 de poliţişti au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier”, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit IGPR, prezenţa poliţiştilor a făcut ca numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media anului trecut (o scădere de 24 la sută).

Anul acesta s-a constatat şi o scădere cu 14 la sută a accidentelor rutiere grave, faţă de anii anteriori, precizează poliţiştii. Ei mai arată că nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic în prima zi de Crăciun.

Citeşte şi IGSU: Peste 2.000 de intervenţii ale pompierilor în Ajun şi în prima zi de Crăciun