Numărul posturilor pentru cadrele didactice va fi mărit. Anisie: Urmează să iau o decizie pentru suplimentarea posturilor

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat că va lua o decizie săptămâna aceasta prin care să fie suplimentat numărul de posturi din sistemul de educaţie.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 08:53
Numărul posturilor pentru cadrele didactice va fi mărit. Anisie: Urmează să iau o decizie pentru suplimentarea posturilor

Suplimentarea va fi cu 750 de posrturi, iar decizia va luată în urma unei analize la nivelul sistemului.

„Am decis ca săptămâna aceasta, în cadrul şedinţei de Guvern, să iniţiez o hotărâre de Guvern prin care să măresc numărul de posturi pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic. Deja am avut o astfel de iniţiativă prin care am suplimentat cu 500 de posturi, iar acum, săptămâna aceasta, voi suplimentat cu 750 de posturi. Am făcut o analiză la nivelul sistemului şi în felul acesta voi iniţia această hotărâre de Guvern”, a spus Anisie, după ce a participat la un eveniment prilejuit de Ziua Internaţională a Educaţiei.

Ministrul le-a transmis şi un mesaj cadrelor didactice de Ziua Educaţiei.

„Bună ziua tururor. Aş dori să spun tuturor la mulţi ani de ziua educaţiei. Le doresc tuturor cadrelor didactice sănătate multă, putere, să fie alături de elevi în această perioadă. Aş dori să transmit un mesaj întregii societăţi, să respecte regulile în această perioadă. E importantă să rămânem sănătoşi”, a mai spus Anisie.

Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză să predea online

Monica Anisie a mai spus că toţi profesorii trebuie să înţeleagă cât de important e să fie alături de elevi, să îi îndrume şi să îi sprijine emoţional în această perioadă.

Întrebată ce măsuri se vor lua împotriva profesorilor care încă nu acceptă să predea online, ministrul a răspuns: „Toţi profesorii trebuie să înţeleagă că este important să fie alături de elevi pentru că aceasta este menirea noastră – să fim alături de elevii noştri, să îi învăţăm, să îi îndrumăm şi să îi sprijinim emoţional. Aceştia trebuie să înţeleagă lucrul despre care am vorbit mai devreme”.