Numărul săptămânal al morţilor de Covid a ajuns la cel mai mic nivel, după martie 2020. Directorul OMS spune că sfârşitul pandemiei este aproape

"Lumea nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus", a declarat miercuri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

14 sept. 2022, 19:19
Numărul săptămânal al morţilor de Covid a ajuns la cel mai mic nivel, după martie 2020. Directorul OMS spune că sfârşitul pandemiei este aproape

Şeful OMS le-a cerut țărilor să continue lupta împotriva coronavirusului, care a ucis până acum peste șase milioane de oameni. ”Săptămâna trecută, numărul morţilor săptămânale din cauza Covid-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020. Nu ne-am aflat nicidată într-o poziţie mai bună de a pune capăt pandemiei”, a spus directorul OMS într-o conferinţă de presă.

Tedros Ghebreyesus se arată optimist la aproape trei ani de apariţia pandemiei. ”Nu suntem încă acolo, însă sfârşitul pandemiei este la îndemână”, a mai spus el, citat de Reuters.

Citeşte şi Vaccinul anti-Covid Pfizer adaptat pentru subvariantele Omicron a fost autorizat de EMA. Pentru cine este recomandat

În timp ce OMS se așteaptă la continuarea viitoarelor valuri de infecții cu Covid-19, diferența este că vom avea la îndemână mai multe instrumente la îndemână pentru a face față, cum ar fi vaccinurile și antiviralele, pentru a preveni infecțiile grave, a declarat şi Maria Kerkhove, responsabil tehnic pentru Covid-19.

Cazurile de variola a maimuței sunt, de asemenea, în scădere, dar Tedros a îndemnat țările să continue lupta. El a subliniat că, la fel ca în cazul coronavirusului, acum nu este momentul să ne relaxăm.

Citeşte şi Aplicaţia COVID care detectează virusul după voce, „mai precisă decât testele clasice”