Numărul uriaș de soldați ucraineni care au murit în războiul declanşat de Rusia! Anunțul făcut de consilierul lui Zelenski

Mikhailo Podolyak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat numărul de soldați ucraineni care au murit de la începutul invaziei Rusiei.

02 dec. 2022, 09:53
Numărul uriaș de soldați ucraineni care au murit în războiul declanşat de Rusia! Anunțul făcut de consilierul lui Zelenski

Până la 13.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei, a declarat un înalt oficial de la Kiev, conform BBC.

Mikhailo Podolyak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că au murit între 10.000 şi 13.000 de militari.

Este rar ca Ucraina să ofere cifre privind victimele, iar comentariile domnului Podolyak nu au fost confirmate de armata ucraineană.

Consilierul lui Zelenski a mai spus că în iunie, între 100 şi 200 de soldaţi ucraineni mureau zilnic.

Citiți și: Putin e disperat că nu mai are militari! Pregătește o nouă mobilizare masivă în Rusia și cheamă la luptă inclusiv oameni care nu sunt cetățeni ruși

Luna trecută, generalul american, Mark Milley a declarat că aproximativ 100.000 de soldaţi ruşi şi 100.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi sau răniţi de la începutul războiului.

Şefa Comisiei UE, Ursula Von der Leyen, a declarat miercuri că 100.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Comisiei UE a clarificat ulterior că aceasta a fost o greşeală, iar cifra se referea atât la cei ucişi, cât şi la cei răniţi.

Vorbind la postul de televiziune ucrainean Channel 24, Podolyak a spus că Kievul „vorbeşte deschis despre numărul celor ucişi”.

„Avem evaluări oficiale ale Statului Major General, evaluări oficiale ale comandantului şef (Zelensky) şi variază de la 10.000 la 12.500-13.000 de militari ucişi”, a spus el.

De asemenea, a adăugat că numărul civililor ucişi ar putea fi „semnificativ”. BBC News a identificat aproximativ 3.600 de morţi civili la jumătatea lunii iunie. Acum este probabil ca cifra să fie mult mai mare.

Podolyak a mai sugerat că până la 100.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei pe 24 februarie şi că alţi 100.000 până la 150.000 au fost răniţi sau au fost daţi dispăruţi sau nu au putut să se întoarcă în luptă.

Serviciul rus al BBC a stabilit că cel puţin 9.311 de soldaţi ruşi de toate gradele au fost ucişi de la invazia din 24 februarie, în timp ce numărul real al morţilor ar putea depăşi 18.600.

Citiți și: Decizia istorică anunțată de Zelenski: „Germania va transfera sisteme Patriot în Ucraina!” VIDEO