Numărul victimelor războiului din Israel este în creștere. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele violente ale Hamas

Tot mai multe victime sunt înregistrate în urma atacului violent al Hamas asupra Israelului. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise de extremiștii care au pătruns în țară.

09 oct. 2023, 16:35
Numărul victimelor războiului din Israel este în creștere. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele violente ale Hamas
Numărul victimelor războiului din Israel este în creștere. Aproape 1.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele violente ale Hamas

Numărul victimelor războiului din Israel este în creștere de la o oră la alta. Bilanțul capătă proporții catastrofale. Potrivit rapoartelor ebraice, numărul estimat al morților în atacul Hamas și luptele ulterioare a urcat la 800.

Citește și: Efectele războiului dintre Israel şi gruparea teroristă Hamas: preţul petrolului a crescut luni pe pieţele internaţionale

Numărul victimelor afacului furibund al Hamas în Israel este în continuă creștere

Înafară de numărul morților care se apropie de 1.000, Ministerul Sănătății spune că până în această după-amiază, 2.506 răniți au fost transportați la spitale, inclusiv 23 care sunt în stare critică și 353 care sunt grav răniți, notează The Times of Israel. Hamas a lansat sâmbătă un atac pe scară largă asupra Israelului capturând sau ucigând foarte mulți civili și militari.

Printre oamenii uciși în Israel se numără și un român cu dublă cetățenie, a anunțat luni Ministerul Afacerilor Externe de la București. Este vorba despre un soldat care activa în Forțele Armate ale Israelului. Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Varna, unde participă la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, că o persoană care are şi cetăţenie română şi-a pierdut viaţa în urma conflictului din Israel şi a precizat că statul israelian este îndreptăţit să îşi apere ţara cu toate forţele.

„Contextul internaţional impune şi mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtăşim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece şi poporul israelian, după cele prin care trece poporul ucranean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor şi cetăţenilor statului israelian. Şi îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, a afirmat premierul.

Peste 800 de români au fost repatriați prin curse ale TAROM și ale unei companii aeriene private. Urmează și alte transporturi, dat fiind faptul că foarte mulți conaționali se află în Israel fie în scop turistic, fie la muncă.

„Până la acest moment, au fost evacuaţi 802 cetăţeni români prin nouă curse ale companiei TAROM şi ale unei companii private. Astăzi avem, de asemenea, planificată o cursă TAROM, care e posibil să fie suplimentată, şi trei curse efectuate de două companii private. După estimările noastre, în jur de 800 de cetăţeni români se mai află în Israel. Suntem în dialog cu aceştia. Colegii noştri de la Ambasada României la Tel Aviv şi de Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah, împreună cu colegii pe care i-am trimis de la Bucureşti să sprijine activitatea celor de acolo, estimează că, practic, în următoarele zile vom încerca să-i repatriem, să-i aducem în siguranţă pe toţi cetăţenii români”, a declarat ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, la Antena 3.

Citește și: Profeție teribilă a lui Nostradamus. Prezicătorul „a văzut” războiul din Israel: „Al Treilea Război Mondial va începe din cetatea lui Dumnezeu”