Cele mai CIUDATE nume ale copiilor de FOTBALIŞTI

Unii dintre fotbaliştii români au ales nume nu tocmai comune pentru copiii lor. Un film, un oraş, o carte sau chiar o echipă la care au jucat i-au inspirit.

RomaniaTV.net
19 ian. 2015, 09:04
Cele mai CIUDATE nume ale copiilor de FOTBALIŞTI

Dan Petrescu şi-a botezat una dintre fete Chelsea, după numele echipei pentru care a jucat între 1995 şi 2000. De altfel, şi celelalte două fete ale sale au nume britanice, Rebecca şi, respectiv, Jennifer.

Băiatul lui Dorin Goian poartă numele de Nectarie, după un sfânt foarte important mai ales în zona Bucovinei, de unde provine fundaşul lui Asteras Tripolis. Goian mai are o fetiţă, Maya, al cărui nume vine de la o misterioasă civilizaţie, dar şi de la o constelaţie (în diverse culturi înseamnă vis, iluzie, primăvară).

Românii au nume trasnite. Ţi-ai numi copilul PUŢICĂ, GĂINAT sau SFÂRC? Află cele mai stupide prenume

Adrian Mutu nu s-a oprit doar la o constelaţie, una dintre fetele sale fiind botezatăMaya Vega(cealaltă se numeşte Adriana Lea, iar pe băiat îl cheamă Mario).

Cristian Pustai, antrenorul celor de la Rapid, este un admirator al lui Adrian Păunescu, iar fetiţa sa poartă numele Maya Hiperboreea, inspirat din poezia “Emigranta Hiperboree” a marelui poet (în mitologia greacă, hiperboreea semnifică raiul).

Cum arată FEMEIA care vrea să îşi schimbe numele în „SEXY”: Simt că mi se POTRIVEŞTE pe deplin FOTO

Fata lui Adrian Ilie s-a născut la pragul dintre milenii, fiind botezată Milana, în timp ce Miodrag Belodedici şi-a numit fata Zandalee, după personajul feminin din filmul cu acelaşi nume, lansat în 1991.

Gică Hagi şi-a divinizat părinţii, motiv pentru care şi-a botezat copii după numele acestora. Hagi are o fată pe care o cheamă Kira, după mama Chiraţa, şi un băiat, Ianis, după tatăl Iancu.

David Beckham a avut cea mai mare imaginative dintre fotbalişti. Astfel, primul născut, Brooklyn Joseph (12 ani), a fost numit după celebrul cartier din New York, unde ar fi fost conceput. Al doilea, Romeo James (8 ani), a primit numele după ce Victoria a fost impresionată de povestea de dragoste a lui William Shakespeare, Romeo şi Julieta. În fine, Cruz David (6 ani) s-a născut în Spania, “Cruz” fiind însă un nume feminin, tradus prin “cruce”. De remarcat că cei trei băieţi poartă câte un prenume al tatălui, numele complet al fotbalistului fiind David Joseph James Beckham. Al patrulea copil a fopst fată şi a primit numele Harper (cântăreaţă la harpă) Seven (şapte)! Harper este un nume englezesc vechi, care i-a plăcut Victoriei, dar care, susţin tabloidele britanice, ar putea avea legătură şi cu celebra revistă Harper’s Bazaar. Seven a fost ales ca nume deoarece fetiţa s-a născut la ora 7 în luna a 7-a, dar şi pentru că acesta este numărul norocos al lui David: l-a purtat pe tricou la Manchester United şi la naţionala Angliei, avându-l şi tatuat, cu cifre romane, pe mâna dreaptă.

VEZI ŞI Zece nume româneşti de fete, predestinate succesului

VEZI ŞI Harta cu CELE MAI COMUNE NUME DE FAMILIE din Europa

Şi alte vedete din România au ales nume interesante pentru copii. Andreea Esca are o fată Alexia Margot (Margot a fost fiica regelui Henry al II-lea) şi un băieţel Aris Melkior (Melkior era unul dintre cei trei magi, alături de Balthazar şi Caspar, care au urmat Steaua spre Betleem pentru a întîmpina naşterea lui Isus, dar şi al unui celebru alchimist medieval, considerat vrăjitor), iar Mihaela Rădulescu şi-a botezat băiatul, Ayan.

Cabral şi Luana Ibacka au o fată cu un nume hawaiian, Inoke (“devotat”), iar Oana Cuzino a ales pentru fata ei numele Naomi (“cea plăcută” în ebraică, “frumuseţe” în japoneză).

Dan Bursuc, celebrul manelist, are şi el un băiat, pe care-l cheamă Leno Dimitrie (după celebrul entertainer Jay Leno). 

Citeşte şi: Cartea de identitate care a devenit viral pe Internet. Cum se numeşte o tânără din Ilfov