Nume CONTROVERSATE pe lista miniştrilor cabinetului Ponta

Nici nu au fost bine propuşi, că au şi ieşit la iveală problemele lor! Câţiva dintre miniştrii cabinetului Ponta au fie probleme cu legea, fie de imagine.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 06:06
Nume CONTROVERSATE pe lista miniştrilor cabinetului Ponta

Victor Alistar este ministru incompatibil. El nu are voie să deţină nicio funcţie publică până în august 2012, după ce o instanţă a decis definivit că se află în incompatibilitate. Victor Alistar a fost avocat şi a lucrat la stat în acelaşi timp.

Liberalul Corneliu Dobriţoiu, propus pentru ministerul Apărării, este general în rezervă. El a fost implicat într-un scandal privind locuinţe de serviciu cumpărate de la Armată. Dobriţoiu a acuzat că a cumpărat un apartament de 115 metri pătraţi cu DOAR 54.000 de euro şi l-a vândut un an mai târziu cu un preţ de 8 ori mai mare.

Corina Dumitrescu este propunerea pentru educaţie. Rector la Universitatea Dimitrie Cantemir, Corina Dumitrescu a fost susţinută pentru CSM chiar de Elena Udrea, deşi era propusă de PSD. Presa a scris că Elena Udrea şi-a luat doctoratul la Dimitrie Cantemir.

Viitorul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica, este anchetat de DNA în dosarul Poşta Română, în care Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy au fost deja trimişi în judecată. Nica şi fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, în cazul înstrăinării unui teren al Poştei Române. Mai mult, Traian Băsescu l-a acuzat pe Nica de faptul că a folosit „Doi şi-un sfert” în interes de partid, la dispoziţia lui Vanghelie. Numele lui Nica a fost pomenit şi de senatorul Cătălin Voicu, în interceptări care se află la dosarul său de corupţie. Tot Dan Nica a plecat de la Interne după ce a spus că toate autocarele au fost inchiriate pentru fraudarea alegerilor de către PDL.

Mircea Diaconu, propus la Cultură, este acuzat de conflict de interese, în urma unei sesizări înaintate Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat marţi seara lista noului Guvern. Miercuri, forurile de conducere ale PSD, PNL şi PC urmează să valideze lista miniştrilor.