Nume GRELE în noul dosar DNA privind ARENA NAŢIONALĂ

Sorin Oprescu şi Neculai Onţanu ar putea fi chemaţi la audieri să explice modul în care a fost autorizat acoperişul stadionului.

01 feb. 2016, 08:13
Nume GRELE în noul dosar DNA privind ARENA NAŢIONALĂ

Primăria Sectorului 2 a emis, în aceeaşi zi, două autorizaţii pentru Arena Naţională, dar cu conţinut diferit. Într-una, stadionul era acoperit parţial, doar 20.000 de locuri, în cealaltă era vorba despre acoperirea întregii capacităţi, de 55.000 de locuri.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei, în cazul anchetei DNA privind Arena Naţională: Vom sprijini orice demers al justiţiei

Procurorii anchetează cazul, iar Neculai Onţanu şi Sorin Oprescu ar putea fi audiaţi la DNA. De altfel, pentru acoperişul parţial, de tablă, se putea obţine uşor autorizaţie ISU. Acoperişul final, care a costat 84 de milioane de lei, este construit dintr-un material care nu are acceptul ISU, iar stadionul este închis.

CITEŞTE ŞI DNA a deschis o anchetă în cazul Arenei Naţionale

Altfel, noi informaţii bombă ies la iveală despre Arena Naţională. Potrivit lui Cătălin Tolontan, a existat o înţelegere secretă între primăria condusă de Adrian Videanu şi firma de construcţii austriacă Max Bogl. Primăria a cerut constructorului un stadion cu acoperiș retractabil, deși asta însemna mărirea preţului cu 20 de milioane de euro! Banii au fost daţi pe ascuns fără ca acest lucru să fie votat în Consiliul General, scrie tolo.ro.