Numele Alinei Bica, folosit de procurori în dosarul lui Bogdan Olteanu. Prima reacţie a fostei şefe DIICOT

Arestarea Alinei Bica apare în dosarul lui Bogdan Olteanu, fiind dată ca exemplu de procurorii DNA în cererea privind arestarea preventivă a fostului viceguvernator BNR. Anchetatorii susţin că nu contează, la arestarea unei persoane, timpul scurs între comiterea infracţiunii şi momentul la care se cere arestarea şi că, aşa cum Alina Bica a fost arestată pentru fapte comise cu 3 ani în urmă, şi Bogdan Olteanu ar putea ajuunge după gratii pentru mita pe care ar fi primit-o în urmă cu 8 ani.

RomaniaTV.net
03 aug. 2016, 12:36
Numele Alinei Bica, folosit de procurori în dosarul lui Bogdan Olteanu. Prima reacţie a fostei şefe DIICOT

Alina Bica este însă de părere că folosirea cazului ei drept argument pentru posibila arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu este neinspirată.

„Consider ca este un exemplu nefericit invocat. Nu inteleg de ce nu au invocat decizii in care instanta de judecata a constatat ca potate judeca si cu inculpatul in stare de libertate. Dar cred ca sunt un nume care creeaza impact, ca odata cu arestarea mea a aparut si tavalugul de arestari in alte dosare. Banuiesc ca aceasta a fost ratiunea, dar o ratiune gresita”, a declarat Alina Bica la România TV.

„Prin raportare la alte dosare, constatam ca oamenii in arest preventiv spun orice, ca e mai usor, iar judecatorii achita mult mai greu. Este o posibilitate ca arestările să aibă ca scop denunturi ulterioare. In cazul meu, denuntatorul a avut probleme in a mai sustine lucrurile din perioada in care s-a aflat in arest preventiv”, a punctat Alina Bica.