Numele lui Mihai Fifor, în dosarul permiselor port-armă false din Caraş-Severin

Numele fostului ministru al Internelor Mihai Fifor apare în dosarul privind emiterea ilegală de autorizaţii de deţinere de arme în Caraş-Severin. De asemenea, unul dintre suspecţii din dosar a menţionat şi numele lui Ion Mocioalcă pentru a intimida conducerea IPJ astfel încât să nu fie tras la răspundere pentru fapte.

RomaniaTV.net
05 dec. 2019, 14:15
Numele lui Mihai Fifor, în dosarul permiselor port-armă false din Caraş-Severin

Unul dintre suspecţii din dosarul privind emiterea ilegală de autorizaţii de deţinere de arme în Caraş-Severin s-ar fi folosit de numele fostului ministru al Internelor Mihai Fifor pentru a intimida conducerea IPJ Caraş-Severin, astfel încât să nu fie tras la răspundere penală cu privire la deţinerea fără drept a armelor, potrivit referatului procurorilor.

În acelaşi context a apărut şi numele seceretarului general al Pro România, Ion Mocioalcă, în trecut deputat PSD din Caraş-Severin. 

Nici Mihai Fifor, nici Ion Mocioalcă nu sunt vizaţi de fapte penale.

Comisarul Ştefan Radu, şeful Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) din cadrul IPJ Caraş-Severin, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul în care mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi că ajutau, contra cost, diverse persoane să obţină autorizaţii de deţinere a armelor, inclusiv prin organizarea de cursuri de instruire, care în realitate nu aveau loc.
 
Prefectul de Caraş Severin, Matei Lupu, suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor apropiaţi, a fost plasat sub control judiciar. Ulterior, Matei Lupu a demisionat din funcţia de prefect, a anunţat ministrul Internelor, Marcel Vela.