Numele lui TRAIAN BĂSESCU în motivarea ICCJ: „Dă-o mă pe Udrea, ce-l ţii atât în braţe pe Băsescu?”

Numele lui Traian Băsescu apare în motivarea judecătorilor privind prelungirea măsurilor de arest în Dosarul GALA BUTE. Rudel Obreja a spus în faţa instanţei că "ţinţa" în Dosarul gala Bute este Elena Udrea, spunând că i s-a transmis, la un moment dat, "Dă-o mă pe Udrea şi ce-l ţii atât în braţe pe Băsescu?"

01 apr. 2015, 14:33
Numele lui TRAIAN BĂSESCU în motivarea ICCJ: „Dă-o mă pe Udrea, ce-l ţii atât în braţe pe Băsescu?”

Rudel Obreja, aflat în arest preventiv în Dosarul Gala Bute, a reluat şi în faţa instanţei de la ICCJ care a judecat prelungirea măsurilor de arest că Elena Udrea este „ţinta” în acest doSar. 

„A mai învederat că, în opinia sa, ţinta acestor investigaţii a fost, de fapt, Elena Udrea, întrucât singurul mod prin care aceasta ar fi putut fi „agăţată” era „Gala Bute” şi mai mult sau mai puţin voalat i s-a spus direct „Dă-o mă pe Udrea şi ce-l ţii atât în braţe pe Băsescu?”, menţionând faptul că şi dacă ar fi vrut să facă acest lucru, nu ar fi avut cum, neavând nimic de spus despre doamna Udrea”, se arată în motivarea judecătorilor. 

DOSARUL GALA BUTE: Martorii propuşi de Elena Udrea vor fi audiaţi la DNA

Procurorii DNA vor audia, în perioada următoare, în cadrul anchetei privind Gala Bute, martorii propuși de Elena Udrea, dar și persoanele implicate în efectuarea donațiilor și prestarea serviciilor către organizația București a PDL.