Numeroase nereguli pe o porțiune proaspăt inaugurată din Autostrada A0! CNAIR: ”Nimeni nu a observat că lipsesc astfel de indicatoare”

Nici bine nu a fost inaugurați primii kilometri din Autoastrada A0 că deja au și apărut primele neregului. La câteva luni după ce, Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a semnat recepția finală a lucrărilor pe autostrada A0, între Bragadiru și Jilava, au fost semnalate mai multe probleme cu indicatoarele rutiere.

27 feb. 2024, 22:13

Numeroase nereguli pe o porțiune proaspăt inaugurată din Autostrada A0! Șoferii care au circulat până în prezentpe porțiunea de autostradă proaspăt inaugurată, situată în sudul Capitalei au sesizat că indicatoarele rutiere se mișcă la cea mai mică adiere de vânt, iar o parte dintre consolele rutiere sunt subdimensionate.

Citește și Rovinietele nu se mai pot plăti prin SMS. CNAIR a sistat emiterea lor pentru un operator din România

Numeroase nereguli pe o porțiune proaspăt inaugurată din Autostrada A0!

Mai mult, aceștia spun că pe lângă indicatoarele care au fost smulse de vânt din asfaltul în care acum sunt cratere adânci, ude cel mai probabil se va acumula apă, există indicatoare care au culorile greșite.

„Este nepermis așa ceva. Indicatorul nici măcar nu este prins în pământ, pur şi simplu betonul pe care îl vedeți a fost turnat pe pământ.
După câteva ploi, tot pământul de desupt va dispărea și acest indicator va cădea” a declarat Cătălin Codescu, fost ofițer de circulație rutieră și președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, pentru ProTV. 

Însă acestea nu sunt singurele neregul de pe porțiunea de 6,5 kilometri de pe A0. Un soclu înalt de beton lăsat pe marginea drumului care conform standardul rutier, ar fi trebuit îngropat la nivelul solului pune în pericol viața și siguranța șoferilor care circulă pe această porțiune.

Deși la finalul anului trecut a semnat recepția lucărilor de pe această porțiune, CNAIR susține că nu a văzut că lipsesc panourile obligatorii de informare, care ar fi trebuit montate cu 2 km înainte de ieșirea de pe autostradă.

”Foarte bine că le vedeți… Mizăm pe astfel de observaţii petru că le trecem frumușel pe catastif și-l notificăm pe constructor. Vă lipsesc niște bucăți de semnalizare rutieră… Montați-le! La recepția lucrării, CNAIR de ce n-a văzut asta? Recepția lucrărilor… este o comisie întreagă… Este și Poliția, și ISC-ul. Nimeni n-a observat că lipsesc astfel de indicatoare. Să zicem că atunci nu s-a observat, dar se observă acum. Asta nu înseamnă că nu trebuie să le pună”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Citește și Directorul CNAIR anunţă un nou termen pentru finalizarea lotului 2 din Autostrada Moldovei: „Au fost nişte probleme care nu au fost foarte bine aprofundate în faza de proiectare”