Promovare controversată. Un şef de comisie de BAC, suspect de fraudă, numit subsecretar de stat

Viorica Dăncilă l-a numit pe Bogdan Cezar Alexandru în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Educației. Decizia premierului a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 10 iunie. Bogdan Alexandru este fiul fostului primar PSD al comunei mehedințene Oprișor. În 2015, el a fost șeful comisiei de bacalaureat de la liceul Dierna din Orșova unde a susținut examenul Adina Duicu, fiica fostului președinte al CJ Mehedinți, acuzată că a copiat cu hands-free la BAC în acel an.

12 iun. 2019, 10:34
Promovare controversată. Un şef de comisie de BAC, suspect de fraudă, numit subsecretar de stat

Bogdan Cezar Alexandru a fost inspector școlar pentru proiecte educaționale și programe europene în ISJ Mehedinți, potrivit datelor publicate de inspectorat.

Citeşte şi Încă un deputat PSD trece din nou la partidul condus de Victor Ponta. La prima dezertare a stat doar o zi şi s-a întors în PSD

Amintim că fiica fostului președinte al CJ Mehedinți Adrian Duicu a fost acuzată că ar fi copiat la ultimul examen din Bacalaureatul din 2015. Purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți a anunțat la acea vreme că procurorii au întocmit un dosar penal pentru fraudă și că Adina Duicu a fost audiată, pentru a se stabili dacă a copiat la examenul de Chimie cu un dispozitiv handsfree, transmitea Ziare.com.

Adevărul a scris pe larg, la acea vreme, că mama și fiica lui Duicu l-ar fi agresat pe polițistul venit la liceu, pentru a verifica posibila fraudă de la BAC.

Mai multe detalii pe edupedu.ro.