Nuntă evreiască la Predeal VIDEO

Petrecere grandioasă în comunitatea evreiască din România. Preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti a organizat o mare petrecere la Predeal în cinstea căsătoriei sale.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 06:45
Nuntă evreiască la Predeal VIDEO

Erwin Simsensohn, a chemat două sute de invitaţi sâmbătă seară, la Predeal, pentru a-şi sărbători nunta cu aleasa inimii. La eveniment a participat şi cuplul Marian Vanghelie şi Oana Mizil. Petrecerea a început direct cu o horă evreiască.

Erwin Simsensohn şi soţia sa formează un cuplu de mai bine de doi ani şi au decis să-şi oficializeze relaţia. Mirele a povestit cum a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, Eliza: „Am luat un inel, am luat 55 de trandafiri, pentru că eu am 32, ea 23, şi am mers în sala de curs la medicină şi am intrat în timpul cursului, am îngenunchiat în faţa ei şi i-am pus întrebarea. Şi răspunsul ei a fost, normal, da”.

Eliza Simsensohn s-a îmbrăcat de două ori în rochia de mireasă. O dată vineri, când a avut loc căsătoria religioasă, la Sinagoga Mare din Bucureşti, şi o dată sâmbătă, la petrecere. „La noi nu se poate face petrecerea vineri că e sărbătoare, e Sabat, şi a trebuit să mă imbrac a doua oară în mireasă. A fost un deliciu pentru că nu a mai fost o cununie evreiască de foarte mulţi ani la Sinagoga din Bucureşti”, a povestit mireasa.

La nuntă au venit oameni de afaceri şi chiar ambasadorul Israelului, dar şi prieteni veniţi tocmai de departe. Pe lista invitaţilor s-au aflat şi Marian Vanghelie şi Oana Mizil.

Meniul a fost tradiţional românesc, dar nu a inclus carnea de porc. Petru cei 200 de invitaţi, mirii au inchiriat întreg hotelul unde a avut loc marele eveniment.