Nuntă inedită în Grecia! Un cuplu s-a căsătorit sub apă, iar invitații au făcut zile întregi cursuri de scufundare ca să poată fi prezenți

Prima nuntă subacvatică a avut loc pe o insulă din Grecia. Mirii și domnișoarele de onoare au făcut cursuri de scufundare timp de 4 zile.

31 aug. 2022, 19:08

Nici nunțile nu mai sunt ce au fost. În ultima vreme, foarte mulți miri își doresc ca acest moment să fie unul inedit și să le ofere invitaților lor o experiență de neuitat. Aceștia își organizează fericitul eveniment în grădini spectaculoase, pe plaje inedite și, mai nou, sub apă.

Citește și VIDEO Victor Ciutacu, scandal cu Gelu Vişan în direct la România TV din cauza nunţii lui Simion: „Gelule, tu ce faci acum? Comentezi unde am fost și unde am dormit eu?”

Nunta subacvatică este cea mai nouă atracție care face furori în Grecia. Primul eveniment de acest fel a avut loc pe data de 29 august, în largul insulei Alonissos. Ideea a fost concepută chiar de către primarul insulei care vrea ca prin această metodă să îi atragă pe turiștii în zonă.

Mirii, Petros și Myrto și-au jurat dragoste eternă în apele verzi-albastre ale insulei în prezența celor două domnișoare de onoare, a primarului și a președintei Comitetului de Turism, Maria Agallou, care a organizat evenimentul inedit.

La nuntă au mai participat și un cameraman subacvatic dar și trei instructori de scufundări asigurați în mod voluntar de către Centrul de scufundări Triton. Desigur, nu a lipsit nici decorul festiv în formă de inimă.

Myrto a purtat o rochie de mireasă albă, în timp ce Petros a fost îmbrăcat doar pe jumătate în ținută de gală. Ceilalți participanți au purtat costumele specifice scufundărilor.

După ce și-au făcut jurămintele, mirii și-au scos măștile pentru primul lor sărut în calitate de soț și soție

Întreaga ceremonie a fost filmată cu o cameră subacvatică și a fost transmisă în direct pe un ecran mare amplasat pe plajă pentru restul invitaților de la nuntă.

Atât mirii cât și domnișoarele de onoare au luat lecții de scufundări timp de patru zile pe insulă înainte de ceremonie, a informat postul de stat ERT.

Primarul din Alonissos a obținut cu mult timp în urmă o licență de scufundare pentru a realiza nunți sub apele turcoaz ale insulei.

„Sentimentele care te inundă sub apă în timpul nunții sunt de nedescris. În condițiile ideale de liniște pe care mediul subacvatic le oferă, timpul se oprește și acest moment aparține exclusiv cuplului”, a spus primarul după ceremonie.

Încă din februarie anul trecut, municipalitatea din Alonissos a făcut un apel către cupluri pentru organizarea de nunți subacvatice. Însă abia anul acesta a avut loc primul eveniment de acest fel care a fost unul foarte reușit și care a lansat un nou trend în materie de nunți.

„Scopul nostru este să „deschidem” o nouă piață pentru Grecia și insulă. Alonissos se dezvoltă într-o destinație internațională de scufundări care anul acesta a fost aleasă de sute de scafandri din întreaga lume. În general, insula a înregistrat un grad de ocupare foarte mare pe tot parcursul sezonului estival care a ajuns până la 100% pentru luna august, în timp ce traficul turistic va continua până în primele zece zile ale lunii octombrie”, a subliniat primarul Vafiniș.

Citește și Nuntașii îl vor pe George Simion preşedinte. I-au cerut să candideze chiar în mijlocul nunţii: „Candidează, George, la prezidențiale”