Petrecere spartă de jandarmi în Argeş. Patronul restaurantului în care se ţinea botezul, amendat pentru a doua oară într-o săptămână

Un patron al unui restaurant din Argeș a fost prins pentru a doua oară de jandarmi că a organizat un botez cu zeci de persoane. Patronul a mai fost amendat pentru aceeași faptă în urmă cu o săptămână. Şi tot în Argeş, o femeie în vârstă de 40 de ani a fost sancționată cu trei amenzi în valoare de 5000 de lei după ce a jignit polițiștii, nu a vrut să se legitimeze și a împiedicat jandarmii să stabilească identitatea altei persoane. 

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 14:40
Petrecere spartă de jandarmi în Argeş. Patronul restaurantului în care se ţinea botezul, amendat pentru a doua oară într-o săptămână

Jandarmii argeșeni au intervenit în weekend pentru oprirea unui botez într-un restaurant din localitatea Bascov. Organizatorii au fost sancționați cu o amendă de 3.000 de lei. De asemenea au mai fost aplicate alte 87 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.950 lei pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la portul măștii de protecție sau referitoare la producerea unor fapte anti-sociale.

 

Este acelaşi restaurant la care jandarmii opriseră cu o săptămână în urmă alt eveniment privat. Şi atunci organizatorul evenimentului și reprezentantul localului au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei, conform Legii 55 din 2020.

Citeşte şi: LOCKDOWN în România. Ce este interzis în România de luni. Lista completă a RESTRICŢIILOR

Ce amenzi rişti dacă nu respecţi noile reguli anti-COVID. Noile restricţii au intrat în vigoare de luni

România a depăşit 10.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus. De aceea, de luni, de la ora 00.00, au intrat în vigoare noi restricții impuse de autorităţile române pentru a limita răspândirea COVID. 

Purtarea măştii a devenit obligatorie pentru persoanele care au vârsta peste 5 ani, pe tot teritoriul ţării, indiferent că eşti în interior sau în exterior. Pieţele în spaţii închise, târgurile şi oboarele s-au închis. Marile magazine şi-au schimbat programul de lucru se închid cel mai târziu la ora 21.00. De asemenea, circulația pe timp de noapte a fost restricţionată între orele 23.00 și 5.00. Persoanele care au nevoie să iasă din casă pe timpul nopţii sunt obligate să completeze o declaraţie pe propria răspundere sau să aibă asupra lor o adeverinţă de la angajator. Cine nu respectă regulile riscă amenzi destul de mari. 

Ce amenzi rişti dacă nu respecţi noile reguli anti-COVID