Nunțile sunt mult mai scumpe în 2023! Câți bani trebuie să scoată din buzunar viitorii miri pentru marele eveniment

Nunțile sunt mult mai scumpe în anul 2023, față de anii precedenți. Mirii care se pregătesc pentru marele eveniment trebuie să aibă grijă la alegerile pe care le fac pentru că prețurile serviciilor au crescut față de ultimii doi ani.

08 ian. 2023, 00:11
Nunțile sunt mult mai scumpe în 2023! Câți bani trebuie să scoată din buzunar viitorii miri pentru marele eveniment
Nunțile sunt mult mai scumpe în 2023!

Nunțile sunt mult mai scumpe în 2023. Din cauza pandemiei, foarte mulți miri și-au amânat nunțile, iar acum când aparent nu mai există niciun impediment în calea organizării fericitului eveniment aceștia se lovesc de o altă problemă: criza economică.

Citește și O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși: „Nu am vrut să mă simt singură”

Nunțile sunt mult mai scumpe în 2023!

Noul an a venit la pachet cu prețuri mult mai mari în sectorul nunților. Astfel, mirii care și-au programat nunta în anul 2023 trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru organizarea evenimentului.

Atunci când își organizează nunta, mirii încep prin alegerea restaurantului, în funcție de care foarte multe cupluri își aleg data evenimentului.

După pandemie, foarte multe cupluri au ales să își facă nunta inclusiv joia și vinerea. Astfel, meniurile pentru invitații care iau parte la  ceremonie variază în funcție de ziua în care se desfășoară evenimentul.

Mirii care organizează o nuntă tradițională românească aleg de obicei un meniu care include  patru feluri de mâncare: aperitiv, pește, sarmale și friptură. Acesta costă într-un restaurant din București în jur 65 de euro, însă prețul diferă de la un restaurant la altul, iar în unele localuri poate să ajungă și la de 45 de euro.

O altă bătaie de cap pe care mirii o au este alegerea rochiei și a costumul de ginere. Însă cei care nu vor să dea o grămadă de bani pe ținutele pe care urmează să le poarte în ziua nunții au posibilitatea să găsească reduceri uriașe la târgurile de nunți.

La astfel de târguri, miresele pot să își găsească rochii fabuloase la prețuri foarte mici, de la 4.000 de lei la 275 de lei.

Foarte mulți miri care își organizează nunta în 2023 și-au ales un restaurant mai puțin elegant, în timp ce alții au renunțat la candy-bar sau au înlocuit formația cu un DJ.

„Sincer, eu nu văd util, chiar dacă toată lumea îl vede, candy bar-ul. Prăjitura se mănâncă la sfârşit. Candy bar-ul nu face altceva decât să îţi taie pofta de mâncare. O formaţie care ar putea fi înlocuită de un DJ. Dacă este talentat, face acelaşi lucru ca o formaţie”, a declarat o viitoare mireasă, potrivit Gândul.

Ca să economisească, alte cupluri se gândesc să renunțe la unele servicii și să se ocupe personal de ele.

„Încerc să fac eu aranjamentele, să vedem cât îmi iese. Acum, dacă s-a ivit ocazia asta, fac şi de la rochie dacă se poate”, a spus o altă viitoare mireasă.

Citește și Bianca Drăguşanu sfidează ameninţările familiei Bădălău: „Mă văd mireasă cu Gabi”