O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși: „Nu am vrut să mă simt singură”

O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși. Nneka Carter este cosmetolog și instructor de fitness și spune că a îndurat luni de zile de izolare față de prieteni și familie. Anul trecut, și-a depus jurămintele de față cu sine într-o ceremonie-surpriză organizată în Tampa, Florida

12 dec. 2022, 19:48
O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși: „Nu am vrut să mă simt singură”
O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși

O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși. Când Nneka Carter a deschis cutia în care se afla inelul de logodnă, a izbucnit în lacrimi. Era inelul la care a visat toată viața – probabil, pentru că femeia de 40 de ani este cea care l-a creat special pentru momentul în care avea să se ceară singură în căsătorie, relatează Insider.

O femeie și-a luat rochie de mireasă și s-a căsătorit cu ea însăși

Fiind o femeie singură, a dorit să își reamintească faptul că va putea să treacă peste aceste vremuri grele pe cont propriu. În ultimă instanță, a decis să își afirme această forță interioară prin căsătoria cu propria persoană. La eveniment au participat 40 de prieteni și membri ai familiei.

Citește și: Fiica cea mică a lui Donald Trump s-a căsătorit cu un miliardar de 25 de ani

Pandemia mi-a reamintit că am nevoie ca eu să fiu fericită. Nu am vrut să mă simt singură sau să fiu singură din cauză că nu aveam un partener sau pentru că nu aveam o relație.”, a spus Carter.

Carter este una dintre zeci de persoane singure din toată lumea care au adoptat conceptul de „sologamie” (un fel de monogamie la care participă o singură persoană). Căsătoria cu propria persoană nu este un act legal – nu primești scutire de la taxe și îți păstrezi libertatea de a te căsători cu cine vrei în viitor fără să fie nevoie să divorțezi de tine însuți mai întâi. De aceea este și atât de greu de spus câte femei s-au căsătorit cu ele însele până acum.

În multe limbi (inclusiv în română), cuvântul nici nu există. Cu toate acestea, căsătoria cu sine este o modă a cărei popularitate este în continuă creștere în multe țări ca Japonia, SUA, India, Italia sau Marea Britanie.