Nutriţionista Corina Zugravu: „Nu trebuie să ne înfometăm în POST, în speranţa că…”

Corina Zugravu, medic primar nutriţie şi igienă alimentară, ne explică, în cadrul unui interviu special acordat publicaţiei Feminis.ro, care sunt greşelile pe care nu trebuie să le facem în Postul Crăciunului pentru a nu acumula kilograme.

RomaniaTV.net
08 dec. 2015, 10:58
Nutriţionista Corina Zugravu: „Nu trebuie să ne înfometăm în POST, în speranţa că…”

Iarna asta, dacă vrei să te dedici Postului Crăciunului şi să adopţi în acelaşi timp o alimentaţie sănătoasă, urmează sfaturile şi recomandările formulate de unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti români.

Corina Zugravu ne recomandă să învăţăm să facem asocierile corecte de alimente în Postul Crăciunului şi să stăm departe de produsele de post intens procesate, dar şi produsele gata de consum, care conţin multă sare şi multe grăsimi parţial hidrogenate.

Iar dacă vrei să îţi menţii silueta, ai grijă să nu faci asocierile greşite de alimente – de exemplu, combinaţii precum paste cu pâine sau cartofi cu pâine – după cum ne atrage atenţia doamna Dr. Corina Zugravu. Una dintre recomandările formulate de specialista în nutriţie este să mâncăm dulciuri de post în cantităţi foarte mici, de poftă.

Citeşte şi  Cinci trucuri care te menţin slabă. Cum scapi de kilograme fără să ţii dietă

Citeşte în continuare interviul cu doamna Corina Zugravu, medic primar în nutriţie şi igienă alimentară, şi învaţă cum să mănânci corect în timpul postului.

Oferiţi-ne câteva recomandări în privinţa Postului Crăciunului.

Corina Zugravu: Fiind o perioadă rece, avem voie să mâncăm ceva mai multe calorii. Cu atenţie, însă, pentru a nu avea surpriza că ne-am îngrăşat în post. Fiind iarnă şi având multe haine pe noi, s-ar putea nici să nu observăm şi să ne trezim cu un număr în plus abia în primăvară.

Citeşte şi  Dieta lichidă te ajută să slăbeşti până la Crăciun

Ce alimente sau combinaţii de alimente ne sfătuiţi să mâncăm?

Corina Zugravu: Asocierile sunt cele obişnuite în alimentaţia vegetariană, derivate cerealiere (integrale) şi leguminoase. Cine nu e amator de hummus cu lipie caldă, nu?! În acelaşi timp, se găsesc încă vegetale proaspete, ardei graşi, conopidă, varză. Trase la tigaie, călite sau fierte la aburi, cu un sos după gustul fiecăruia, reprezintă o alternativă hipocalorică şi hrănitoare.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.