Nutriționiștii te învață cum să slăbești sănătos. Aceste șapte trucuri te vor ajuta să pierzi 10 kilograme într-un timp foarte scurt

Nutriționiștii dezvăluie câteva trucuri care te vor ajuta să slăbești sănătos într-un timp destul de scurt.

13 feb. 2023, 08:48
Nutriționiștii te învață cum să slăbești sănătos. Aceste șapte trucuri te vor ajuta să pierzi 10 kilograme într-un timp foarte scurt
Șapte trucuri care te ajută să slăbești

Dacă unul dintre obiectivele tale de anul acesta este să slăbești, ia aminte la sfaturile nutriționiștilor care au descoperit șapte obiceiuri alimentare care te vor ajuta. Câteva mici modificări în rutina ta vor duce la pierderea în greutat.

Șapte trucuri care te ajută să slăbești

  • Schimbă cantitatea de proteine pe care o mănânci

E momentul să creșteți cantitatea de proteine pe care o consumați la fieacare masă. Conform specialiștilor, proteinele sunt foarte importante dacă îți dorești să rămâi sătul și să nu mănânci mai mult decât trebuie.

„Proteinele te mențin satisfăcut, astfel încât să nu ajungi să mănânci prea mult mai târziu. De asemenea, îți menține stabil nivelul de zahăr din sânge”, spun nutriționiștii, potrivit EatThis.

  • Pune uleiul de gătit într-o sticlă cu pulverizator

Uleiul de gătit poate fi pus într-o sticlă cu pulverizator și folosit astfel, în loc să fie turnat direct din sticlă. Această modificare poate face o diferență foarte mare.

„Sunt șanse ca, de fiecare dată când turnați ulei, să folosiți mai mult de câteva linguri. Păstrați uleiul într-o sticlă cu pulverizator, stropiți-l în tigaie sau în mâncare, în loc să-l turnați, și economisiți până la sute de calorii în fiecare zi și urmăriți cum scad kilogramele. În timp ce uleiul de măsline extravirgin este sănătos pentru inimă și plin de polifenoli antiinflamatori, caloriile se adună la fel de repede ca și alte uleiuri”, mai spun specialiștii.

Citește și: Alimentul medicament care are o mulțime de beneficii! Este sănătos, sățios și te ajută să slăbești

  • Fă exerciții fizice la prima oră a dimineții

„Deși există cercetări mixte cu privire la faptul care indică dacă acest lucru vă ajută cu adevărat să ardeți mai multe calorii, adevărul este că, dacă faceți exerciții fizice la prima oră a dimineții, sunt mai puține lucruri (și mai puține scuze!) care să vă stea în calea antrenamentului”, 

este sfatul specialiștilor.

  • Savurează legume înainte de mese

Legumele consumate ca gustare înainte de mese pot reduce pofta de mâncare cu puține calorii și vă pot ajuta să slăbiți.

„Vei putea lua o decizie rațională cu privire la ce să mănânci, în acest fel. Vei mânca mai puțin din produsele grele de la masă și vei primi fibre, fitonutrienți și vitamine. Cheia este să nu adaugi la legume unt, ulei sau pansamente încărcate cu calorii”, spun specialiștii.

  • Începe un jurnal alimentar

E bine să fii la curent cu ceea ce mănânci pentru a-ți susține eforturile de pierdere în greutate. Atunci când cunoști progresul pe care l-ai făcut, te ajută să te menți pe drumul cel bun.

„Nu vei uita că ai mâncat câteva bomboane din borcanul cu bomboane al colegului tău dacă este înregistrat în jurnalul tău alimentar. Cercetările arată că persoanele care își notează ce mănâncă pierd de două ori mai mult în greutate decât cele care nu o fac”, spun nutriționiștii.

Citește și: Cum să slăbești și să întinerești în același timp! Totul despre dieta Perricone, care durează 3 sau 28 de zile

  • Folosește lămâia în preparate

Puțină coajă de lămâie sau lime în mâncare poate face preparatele să fie mai gustoase și aromate și, în același timp, mai sănătoase.

„Aceste citrice ajută la scoaterea în evidență a aromei din toate alimentele și fac minuni pe salată, fructe de mare, pește, pui și multe altele. Este unul dintre cele mai savuroase trucuri pe care mulți bucătari de top le folosesc pentru a înlocui sarea și condimentele cu conținut caloric ridicat, în timp ce conțin o aromă bogată în antioxidanți, practic fără calorii”, explică nutriționiștii.

  • Lasă mereu în farfurie patru îmbucături

Dacă renunțați la ultimele îmbucături dintr-o masă puteți economisi până la 100 de calorii pentru fiecare masă sau gustare pe care o consumați.

„Acest lucru va părea minim, dar numai din această schimbare veți pierde aproape un kilogram pe săptămână”, adaugă specialiștii.