Cum să slăbești și să întinerești în același timp! Totul despre dieta Perricone, care durează 3 sau 28 de zile

Meniul dietei Perricone include mult somon, bogat în acizi graşi Omega 3, legume cu frunze verzi, câteva sortimente de fructe, dar şi carne slabă. Aceste alimente vă ajută să arătați și să vă simțiți cel mai bine la orice vârstă, deoarece reduce inflamația din organism.

08 ian. 2023, 06:24
Cum să slăbești și să întinerești în același timp! Totul despre dieta Perricone, care durează 3 sau 28 de zile

Claritate mentală, energie sporită și un impuls general al bunăstării fizice – totul este posibil cu dieta antiinflamatoare de 28 de zile a doctorului Perricone. El le recomandă clienților să înceapă  dieta de 3 zile, care este menită să lanseze planul mai lung de 28 de zile.

Dieta Perricone interzice total zaharurile rafinate, grăsimile saturate, pâinea, pastele, carnea de vită și brânzeturile pline de calorii, conform dcmedical.ro

Citiți și: Dieta Dukan: cum funcționează și care sunt riscurile?

Combinând nutriția potrivită, suplimentele, exercițiile și îngrijirea pielii, acest program vă poate ajuta să arătați și să vă simțiți cel mai bine la orice vârstă prin reducerea inflamației. Inflamațiile din corp reprezintă o problemă importantă când vine vorba de îmbătrânire și sănătate generală.

În termeni de bază, un răspuns inflamator este reacția sistemului tău imunitar la orice ar putea să-l dăuneze, cum ar fi răni, poluanți ai mediului, fumul de tutun și anumite ingrediente alimentare (de exemplu, zahărul). Dacă vă răniți sau aveți dureri cronice, acest tip de inflamație este evident. Inflamația prelungită este asociată cu stresul oxidativ excesiv și metabolismul alterat al glucozei și lipidelor în celulele adipoase, mușchi și ficat. Creșterea asociată a radicalilor liberi poate duce în cele din urmă la deteriorarea celulelor și la semne accelerate de îmbătrânire.

Ce este dieta Perricone și ce presupune

Meniul dietei Perricone  a fost creată de doctorul Nicholas Perricone și include mult somon, bogat în acizi graşi Omega 3, legume cu frunze verzi, câteva sortimente de fructe, dar şi carne slabă.

Medicul Perricone, un dermatolog care a scris mai multe cărți despre îngrijirea pielii, pierderea în greutate și starea de bine, conduce o companie populară de îngrijire a pielii numită Perricone MD. El susține că menținerea unei diete sănătoase promovează sănătatea pielii și previne semnele de îmbătrânire.

Programul său de 28 de zile, numit oficial Dr. Perricone’s 28-Day Anti-Inflammatory Diet, promite să îmbunătățească claritatea mentală, să crească nivelul de energie și să stimuleze sănătatea fizică generală prin dietă, suplimente, exerciții fizice și un regim costisitor de îngrijire a pielii. Dieta este concepută pentru a reduce inflamațiile cronice prin eliminarea pâinii, a alimentelor prăjite, a sucurilor de fructe, a pastelor, a gustărilor, a sucurilor și a alimentelor cu adaos de zahăr, în timp ce creșteți consumul de alimente bogate în proteine și antioxidanți.

Deși inflamația cronică poate contribui la boli precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și bolile hepatice, iar dieta și factorii legați de stilul de viață pot favoriza inflamația, recomandările lui Perricone au fost criticate ca fiind restrictive, exagerate și înșelătoare.

Alimentele recomandate în dieta minune

Meniul dietei Perricone include mult somon, bogat în acizi graşi Omega 3, legume cu frunze verzi, câteva sortimente de fructe, dar şi carne slabă. Pentru a observa schimbări, medicul recomandă 28 de zile de dietă, însă se poate face perioadă de încercare de trei zile, cu somon la două dintre mesele zilei. Dacă nu vă place somonul, puteți înlocui cu tofu sau pui, se arată pe site-ul dr. Perricone.

Sunt recomandate trei mese și două gustări zilnice, trei litri de apă și ceai verde. Perricone explică faptul că Dieta de 3 zile este mult mai restrictivă decât cea de 28 de zile, dar că rezultatele rapide pe care le va avea cineva după aceea îl vor ajuta să se motiveze să respecte regimul de o lună.

Dieta de 3 zile constă în a mânca același mic dejun, prânz, cină și gustare la culcare timp de 3 zile.

Iată meniul recomandat:

Mic dejun

1/2 cană (117 grame) de fulgi de ovăz fierți (nu instant)

omletă cu 3 ouă și/sau 85-113 grame de somon la grătar

o felie de 5 cm de pepene galben sau 63 grame de fructe de pădure proaspete

240-250 ml de apă de izvor

Sunteți încurajat să beți ceai verde în loc de cafea pentru a preveni sevrajul de cofeină, deoarece ceaiul verde are un conținut mai mic de cofeină decât ceașca obișnuită de cafea.

Prânz

85-113 grame somon la grătar sau la conservă

2 cești (28 de grame) de salată din frunze verzi închise la culoare, cum ar fi salata romaine, asezonată cu ulei de măsline și suc de lămâie

1 kiwi sau pepene galben și fructe de pădure

240-250 ml de apă de izvor

Cină

85-113 grame somon la grătar

2 cești (28 de grame) de salată din salată romaine sau altă salată verde cu frunze închise la culoare, asezonată cu ulei de măsline extravirgin și suc de lămâie

1/2 cană (80 de grame) de legume fără amidon fierte la aburi, cum ar fi broccoli sau spanac

240-250 ml de apă de izvor

fructe de pădure

Gustare la culcare

o felie de piept de curcan de 56 de grame sau 170 de grame de iaurt grecesc simplu

1 măr

o mână mică de nuci, alune de pădure sau migdale

Dieta de 3 zile este bogată în proteine, fibre și grăsimi sănătoase și elimină alimentele foarte procesate, zaharurile adăugate, legumele bogate în amidon, cafeaua și alcoolul. După terminarea dietei de 3 zile, trebuie să treceți la o dietă mai puțin restrictivă pentru următoarele 28 de zile. Rețineți că Perricone dezvăluie doar anumite detalii ale dietei de 28 de zile pe site-ul său.

Citiți și: Dieta la copii şi adolescenţi. Câte calorii trebuie să consume zilnic: „Părinții ar trebui să înveţe cum să-și hrănească copiii”