Nuţu Cămătaru putea să preia Steaua, dar a refuzat în favoarea lui Gigi Becali

Unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din România, Nuţu Cămătaru este subiectul noii cărţi a lui Codin Maticiuc, o colecţie de dialoguri între cei doi, un pasaj fiind versiunea lui Nuţu despre cum ar fi fost primul ales de Viorel Păunescu pentru a prelua secţia de fotbal a Stelei.

24 nov. 2021, 14:02
Nuţu Cămătaru putea să preia Steaua, dar a refuzat în favoarea lui Gigi Becali

Nuţu povesteşte că Viorel Păunescu i-a propus lui prima dată să preia Steaua, în 2003, dar a refuzat, pentru că nu stăpânea domeniul, şi l-a recomandat pe Gigi Becali, care la acea vreme deja împrumutase asociaţia condusă de Viorel Păunescu cu mai multe milioane de dolari.

„Îl știu de mult (n.r. pe Gigi Becali) și mereu l-am ținut. Și cu bani și cu șmecherie. Eram cu el și cu Oneață la Lido, la Hotel, când mi-a propus Păunescu să intru eu la Steaua. Poți să-l întrebi pe Nețoiu, că era și el acolo. I-am spus lu’ Viorel că nu intru în fotbal, că nu mă pricep și că să-l bage pe Gigi”, a povestit Nuțu Cămătaru în cartea lui Codin Maticiuc, potrivit ProSport.

Momentul povestit de Nuţu se aseamănă cu versiunea lui Gigi Becali despre cum a ajuns să intre în afaceri cu Viorel Păunescu, doar că actualul patron al FCSB nu îl pomeneşte absolut deloc pe Nuţu.

„În 2000, eram prieten cu Păunescu şi Piţurcă. Mergeam la Lido. Nea Viorel: ‘Băi, Gigi, tu eşti tânăr, ai bani, o să ai nevoie de asta, de imagine, de celebritate. Eu sunt bătrân, nu am bani. Ţie îţi va folosi’. Intrăm într-o combinaţie, îmi spune că Steaua era spre faliment şi că nu mai putea supravieţui, avea nevoie de 4 milioane de dolari. În 2000 se întâmpla asta.

Contract de împrumut în 6.04.2000. În 2000 am dat 2 milioane de dolari, da? 6.04 şi 30.05, am dat 2 milioane, bani împrumut. Aici sunt toate, defalcate. După care, intervine un act de dare în plată. În 2000. Când am dat aceşti bani, în contract spune că banii pe care îi dau împrumut se vor transforma în societate pe acţiuni, Steaua, că doar nu eram prost să dau 2 milioane.

Citeşte şi: Corneliu Bârsan, medic la loturile naţionale, a murit

În 2001, act de dare în plată, pe 27.06. Până la ora aia dădusem 6 milioane şi în contract spune că am dat banii şi că se va face societate pe acţiuni şi că voi primi acţiuni de banii aceia.

Prin contractul de împrumut, ei se obligau să facă societate pe acţiuni, iar eu să primesc acţiuni. 2000, 2001, 2002 am dat bani la Steaua, 3 ani, apoi s-a făcut societatea pe acţiuni.

La fiecare contract scrie formula că îmi revin drepturile federative ale jucătorilor. Mirel Rădoi, Adrian Neaga, Claudiu Răducanu, Vintilă, Bălan, 5 jucători (…) Va primi acţiuni nominative emise de acesta, la valoare nominală, conform raportului. Dacă din 2000 până în 2003 dau 10 milioane de euro la Steaua, am furat? Nu am furat.”, a povestit, în urmă cu mai mult timp, Gigi Becali, Nuţu Cămătaru neregăsindu-se în relatarea sa.

Citeşte şi: Revoltător! Antrenorul Gheorghe Tadici, filmat în direct, în timp ce agresează fizic o handbalistă. „Un ticălos! Au pățit-o mai multe jucătoare” VIDEO