Nuţu Cămătaru s-a predat: Mi-am ispăşit pedepsele. Nu am fugit de nimic VIDEO

Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, s-a predat luni Poliţia Capitalei. La intrare, interlopul le-a declarat jurnaliştilor că în ultimele zile s-a aflat în localitatea Belciugatele şi că avea la dispoziţie 48 de ore ca să se prezinte în arest. Interlopul a menţionat că a vorbit cu fratele său la telefon şi că serviciile ar fi putut să îi găsească dacă ar fi vrut.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 09:40
Nuţu Cămătaru s-a predat: Mi-am ispăşit pedepsele. Nu am fugit de nimic VIDEO

Interlopul Nuţu Cămătaru a declarat la intrarea în sediul Poliţiei Capitalei că nu avea de ce să se ascundă, întrucât şi-a ispăşit pedeapsa.

Ce face şi ministrul atâta tevatură. Ne-am făcut pedepsele. Care e problema? Oamenii au greşit, eu nu mai trebuia să fiu arestat. Eu nu am fugit de nimic. Băiatul meu e minor, are 14 ani. Cui vrea să-l las? Eu nu am făcut trafic de nimic. Sunt aici din cauza soţiei lui Tatulici. Nu mai am nimic de executat, am făcut în plus o lună şi 17 zile. Sunt singurul deţinut care o să atac asta, care nu a beneficiat de eliberarea condiţionată. Cu fratele meu am vorbit eu. A plecat că avea glicemia 500. Noi nu am fost daţi în urmărire generală. Eu am fost la Belciugatele. De câte ori are nevoie Guvernul sau vreo politică de infractori de serviciu, ne bagă pe noi, fraţii Cămătaru. Eu am dreptul, când mi se comunică ceva, 48 de ore să mă prezint. Au trecut 48 de ore?„, le-a spus Nuţu Cămătaru jurnaliştilor în faţa sediului Poliţiei Capitalei.

Dacă vă spune avocatul că nu mai ai nicio zi de puşcărie de făcut, ce faceţi? S-a făcut o greşeală. Justiţia şi-a spus cuvântul. Dacă am greşit ceva, ne-am făcut pedepsele. Să mai facă şi alţii”, a spus Nuţu Cămătaru.

La Poliţia Capitalei a venit şi Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru. El s-a arătat deranjat de faptul că s-a spus că tatăl său a fugit din tara.

După cum aţi văzut s-a şi predat. Urma şi tata să se predea. Tatăl meu a plecat în Germania să se trateze. Nu avea de ce să se sustragă. Sunt 5.000 de infractori în urmărire şi sunt liberi, poate unii nici nu au ispăşit vreo zi. De ce se face aşa presiune? Am vorbit cu tatăl meu la telefon, era în drum spre aeroport să se predea şi i-am zis în prima secundă să se ducă să se predea, mamaia mea a vb cu el. Avocaţii au zis că până luni nu se iau măsuri şi vineri au venit la noi acasă, pentru presă„, a declarat Mario Balint.

Şi Nutu Cămătaru a spus că fratele său a plecat în Germania pentru tratament şi că nu a fugit. El a mai spus că în tot acest timp a vorbit cu fratele său Sile la telefon şi că nu înţelege cum de nu a avut telefonul interceptat.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

Cum cei doi fraţi Cămătaru nu s-au prezentat la poliţie după pronunţarea sentinţei, poliţiştii au plecat să-i caute. Şi cum nu i-au găsit vineri seara la domiciul lor, poliţiştii i-au dat în urmărire generală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Vasile Balint, cunoscut sub numele de Sile Cămătaru, a fost prins în Germania, în cadrul unui control de rutină în trafic. În prezent, interlopul se află în custodia autorităţilor germane. Duminică seara, Mimi Cămătăreasa, mama lui Sile Cămătaru, şi soţia acestuia au plecat de urgenţă la Frankfurt. Rudele interlopului spun că acesta se simte rău şi vor să ceară transferarea lui la un spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

Premierul Victor Ponta cere lămuriri despre cazul fraţilor Cămătaru şi ia în calcul schimbări la nivelul poliţiei dacă vor exista nereguli.