NVIDIA lansează un nou procesor pentru dispozitivele mobile

NVIDIA, unul dintre principalii producători de hardware la nivel mondial, anunţă lansarea noului procesor NVIDIA Tegra  ce permite dezvoltarea unor tablet PC-uri şi telefoane ce vor oferi un nivel de performanţă egal cu cel disponibil pe sistemele PC, o durată de viaţă a bateriei îmbunătăţită

09 nov. 2011, 14:49
NVIDIA lansează un nou procesor pentru dispozitivele mobile

Primul tablet PC dotat cu procesorul quad-core Tegra 3 este Asus Eee Pad Transformer Prime. Noul procesor oferă o îmbunătăţire a performaţei vizuale de până la de 3x mai mare decât performanţa procesorului Tegra 2, cu un consum de energie cu până la 61%  mai puţin ceea ce permite o durată de viaţă a bateriei de până la 12 ore pentru redarea video HD.

În timpul utilizării unor aplicaţii ce necesită un consum de energie scăzut – precum audiţia muzicală, redarea video sau actualizarea datelor în fundal – procesorul Tegra 3 îşi inchide complet cele 4 nuclee de performanţă si foloseşte un nucleul ajutător. În cazul aplicaţiilor ce necesită un nivel de performanţă ridicat – precum navigarea pe internet, folosirea mai a mai multor aplicaţii concomitent şi jocuri – Procesorul Tegra 3 îşi dezactivează nucleul ajutător.