O adolescentă AMERICANĂ a vrut să intre în rândurile JIHADIŞTILOR din Siria. Tânăra a fost arestată de FBI

O adolescentă americană care s-ar fi îndrăgostit de un militant islamist şi ar fi încercat să se alăture jihadiştilor din Siria a fost arestată de FBI, a anunţat miercuri canalul de televiziune american ABC, citat de DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

03 iul. 2014, 11:29
O adolescentă AMERICANĂ a vrut să intre în rândurile JIHADIŞTILOR din Siria. Tânăra a fost arestată de FBI

Shannon Maureen Conley, o infirmieră în vârstă de 19 ani, a fost arestată la 8 aprilie pe aeroportul internaţional din Denver, potrivit unor documente dezvăluite miercuri în cursul anchetei în desfăşurare. Tânăra a încercat să se îmbarce la bordul unui avion spre Frankfurt şi apoi să zboare spre Adana, în Turcia, în apropiere de graniţa cu Siria.

Conley l-a contactat online pe suspect – identificat cu numele de YM, declarând că este un tunisian, în vârstă de 32 de ani, menţionează Denver Post, citat de Agerpres.

El i-ar fi spus femeii că luptă pentru organizaţia ‘Statul Islamic în Irak şi Levant’ (EIIL) în Siria, potrivit unor documente judiciare. Conley le-a declarat anchetatorilor că intenţiona să se întâlnească cu bărbatul în Siria, să se căsătorească cu el şi să trăiască undeva în apropiere de graniţa cu Turcia.

Potrivit documentelor citate, femeia ar fi urmat un program de pregătire militară în SUA după ce s-a alăturat organizaţiei non-profit US Army Explorers în luna septembrie. Ea a mărturisit că intenţiona să folosească această pregătire pentru a merge în străinătate şi a se alătura jihadiştilor.

Tânăra a fost acuzată de conspiraţie la furnizarea de sprijin material unei organizaţii teroriste străine. În cazul condamnării, ea riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.