O adolescentă s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă cu lemne

O tânără de 16 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu intoxicată cu monoxid de carbon de la o sobă cu lemne.

11 dec. 2014, 15:06
O adolescentă s-a intoxicat cu monoxid de carbon de la o sobă cu lemne

Adolescenta nu le-a răspuns părinţilor la telefon, iar aceştia şi-au dat seama ca i s-a întâmplat ceva, astfel că au trimis un cunoscut la locuinţa unde eleva stătea în gazdă. O ambulanţă a fost chemată la faţa locului, iar tânăra a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru îngrijiri de specialitate.

„Pacienta este stabilă, a venit cu durere de cap, cu greaţă şi cu vărsături, era echilibrată hemodinamic şi respirator. I-au fost acordate primele îngrijiri în urgenţă şi va fi transferată la Neurologie, pentru un consult. Neurologul va decide dacă e bine şi pleacă acasă sau dacă mai trebuie monitorizată şi o să o interneze la Neurologie sau la Pediatrie. Fata stătea în gazdă în Târgu-Jiu, nu e din municipiu, probabil că e la şcoală aici. Părinţii au sunat-o şi nu a răspuns la telefon şi au trimis pe cineva la ea. S-a intoxicat din cauza unei sobe cu lemne”, a precizat Maddy Huzu, medic în cadrul unităţii medicale.

CITEŞTE ŞI Un bebeluş intoxicat cu monoxid de carbon a ajuns la spital

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj le recomandă persoanelor care folosesc pentru încălzirea locuinţei sobe cu lemne să verifice periodic coşurile de fum, pentru eliminarea depunerilor de funingine, ce se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.


loading...