VIDEO: O aeronavă a aterizat de urgență la Iași. S-a aflat cine pilota avionul și motivul deciziei radicale

Luni, 28 noiembrie, pilotul unui avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forţat, în județul Iași.

28 nov. 2022, 12:36
VIDEO: O aeronavă a aterizat de urgență la Iași. S-a aflat cine pilota avionul și motivul deciziei radicale

Aeronava de mici dimensiuni ar fi aterizat forțat în comuna Movileni, localitatea Potângeni, informează Antena 3.

„La locul evenimentului s-au deplasat de urgență 2 ASAS, 1 TIM, 1 echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat”, a transmis ISU Iași.

Este posibil ca pilotului să i se fi făcut rău, ori să se fi constatat defecțiuni tehnice la aeronavă. Până în prezent, nu există suficiente despre starea de sănătate a pilotului.

___

Cele două persoane care se aflau în avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat luni în localitatea Vlădeni din lipsă de combustibil sunt în afara oricărui pericol, spun reprezentanţii ISU şi SMURD Iaşi, potrivit Agerpres.

Cei de la ISU Iaşi susţin că aeronava este în perfectă stare de funcţionare.

În avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat în satul Borşa se aflau doi cetăţeni englezi. Din primele declaraţii ale salvatorilor care au ajuns la faţa locului, cei doi sunt bine şi nu au nevoie de îngrijiri medicale.

„A fost o aterizare forţată în satul Borşa, localitatea Vlădeni. Două persoane, pilot şi copilot, au aterizat forţat din cauză că rămâneau fără kerosen. Nu au fost observate probleme medicale după ce am trimis acolo echipe medicale”, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.